Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Četras godalgas šaha pulciņa dalībniekiem

Piektdien, 29.aprīlī, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” notika ātrā šaha turnīrs iesācējiem. Sacensībās piedalījās mūsu centra audzēkņi, kā arī jaunie šahisti no Maltas, Tilžas un Viļāniem. Mači aizritēja divās grupās pēc FIDE noteikumiem septiņās kārtās atbilstoši kvalifikācijai.

 

Ceturto sporta klašu vidū, labākais starp 11 dalībniekiem – mūsu centra pārstāvis Nikolajs Mihailovs. Sudraba godalga Artjomam Tutinam no Viļānu vidusskolas (šaha skolotāja – Tatjana Samuilova). Bronzas medaļa Maksimam Vinogradovam (ARPC “Zeimuļs”). Visiem pa 5 punktiem kopvērtējumā. Labākais rezultāts (5 punkti) starp meitenēm, ar augsto otro pozīciju kopvērtējumā, Samantai Normantei no Tilžas vidusskolas (šaha skolotāja – Maldra Strupka). Par punktu mazāk Rēzeknes BJSS pārstāvei Anastasijai Besedinai (treneris – Aleksandrs Vasiļkovs) un viļānietei Anastasijai Suhanovai, kuras iekārtojās attiecīgi otrā un trešā pjedestala pakāpienā.

 

Iesācēju vidū absolūto rezultātu – septiņas uzvaras septiņās spēlēs – uzrādīja Rēzeknes novada BJSS audzēknis Vladislavs Čerņavka (treneris – Anatolijs Jasinskis). Ar sešiem izcīnītiem punktiem pie sudraba medaļas tika viļānietis Gļebs Beļisovs. Bronzas godalga ARPC šaha pulciņa pārstāvim Anrijam Razumovskim, kura kontā 4 punkti. Labākās meitenes tituls Hertai Mežalei no ARPC (2,5 punkti). Par puspunktu mazāk Margaritai Krimai (Tilžas vidusskola). Visi iesācēju grupas dalībnieki saņēma piemiņas veltes.

 

Lai sasniegtu kalna virsotni ir jāizdara pirmais solis pakājē. Trīs jaunie šahisti paaugstināja savu šaha kvalifikāciju un kopā ar pārējiem guva pirmo sacensību pieredzi. Lai izdodas gūt uzvaras uz melnbaltiem lauciņiem turpmāk!

 

Sacensību tiesnesis A.Vasiļkovs

02.05.2022.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums