Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

BAGĀTO DARBU RUDENS MAZPULCĒNU DIENASGRĀMATĀS.  

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs” /ARPC/ darbojas vides izglītības programma „4H” / no angļu tulkojuma sirds, prāts, rokas, veselība/. Jau 15 gadus bērni ar lielu degsmi un apņemšanos īsteno sev interesantus projektus, darbojas radošajās nodarbībās, izvirza jaunas idejas, piedalās konkursos gan vietējā, gan republikas mērogā. Mazpulcēniem katras vasaras beigas pienāk ar bagātīgu rudens ražu, labi padarītiem darbiem un gandarījumu par rezultātiem, kuri apkopoti un atspoguļoti Mazpulcēnu dienasgrāmatās. Šogad īpaši veiksmīgi bērni ir pētījuši, rūpējušies par sev izredzētajiem augiem un dārzeņiem, un līdz galam izstrādājuši projektus un startējuši gada atskaites „Projektu forumā-2016.”. Šogad savus darba augļus bērni prezentēja un aizstāvēja Krustpils novada, Kūku pagasta, Sūnu pamatskolā. Pašiem bērniem vienmēr pats galvenais nosacījums ir iegūt godalgotu vietu un balvas. Tāpēc ikviens no viņiem cenšas ar lielu atbildības sajūtu un sirdsdegsmi. Citam tas paveicas veiksmīgāk, citam rūpīgāk, bet citam rezultatīvāk. Šogad var lepoties ar saņemtajiem II pakāpes sertifikātiem par projektiem „Augi manā dārzā” mazpulka dalībnieki: Elizabete Skačkova, Sintija Nedušenko, Mārtiņš Mikažāns, Ieva Augstkalne, Karīna Runge, Agnese Ivsiņa. Īpaši lepoties var foruma dalībnieki: Daniels Mošerenoks -2.vieta projekts „Kartupeļu pētījums”, Baiba Juškeviča -3.vieta projekts „Kartupeļu pētījums” un atzinība Agrim Korsakam projekts „Kartupeļu pētījums”.

 

Ik gadu no katra Latvijas mazpulka tiek izvirzīta viena ģimene uz „Projektu forumiem”, lai pateikties par kopīgu darbu, aktīvu iesaistīšanos mazpulcēnu aktivitātēs, par atbalstu un bērnu tuvināšanu iepazīt dabu, vidi, kopīgu rosību piemājas  dārzos  darot sev un ģimenei aizraujošus darbiņus. Kā pateicība ģimenēm tiek dāvināta ābelīte. Arī Rēzeknes mazpulkā jau ceturtā ģimene tiek cildināta un šogad ābelīti saņēma Andra un Baibas Korsaku ģimene.

 

Gribas novēlēt, lai bērniem nekad nezūd interese darboties, īstenot aizraujošas idejas un ar pārliecību dāvināt sev un citiem atziņu, ka tepat Latvijā varam būt gan ieguvēji, gan uzvarētāji.

 

 

Vides programmas „4H”

Skolotāja Dzintra Gribuste

17.10.2016.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums