Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs iesaistās CrisisLab programmā.

Valstī izsludinātās ārkārtas situācijas laikā ARPC „Zeimuļs” interešu izglītības pulciņi aktīvi, veiksmīgi turpina darbu attālināti! Lai arī tas ir jauns izaicinājums gan skolotājiem, gan skolēniem un arī vecākiem, darbs norit raiti un ar redzamiem rezultātiem, kas ir apskatāmi mājas lapā www.zeimuls.lv!

 

Eiropas brīvprātīgā darba veicēji no 30.marta arī darbojas attālināti, pildot kompetenču sertifikātu Youthpass un darbojas tiešsaistēs valodas apgūšanas rīkā. Rēzeknes pilsētas Jauniešu dome detalizēti plāno atbalstītu iniciatīvu projektu norisi.

 

Jaunatnes lietu nodaļas darbinieki raksta jaunus ESC projektus, izvērtē projektu pieteikumus: ir atbalstīti 23 iniciatīvu projekti, iesniegtas 18 nometnes, atbalstīti 7  Pumpurs projekti, notiek vērtēšana, vasaras darbam pieteiktas 78 vakances, notiek pieteikšanās jauniešiem, kas vēlas strādāt vasaras laikā un gūt pirmo pieredzi.

 

Diemžēl ir atcelti visi lielie pasākumi- Bērnu drošības mācību klases 5 gadu jubilejas svinības «Kopā par drošību!», Lieldienu pasākums ģimenēm “Pavasara Lielā diena”, Starptautiskajai ģimenes dienai veltīts Ģimeņu pasākums “Prieks radīt kopā”, centra “Zeimuļs” 2019.gada aktīvāko ģimeņu godināšana un apbalvošana „ZEIMUĻA” GADA ĢIMENE 2019”,  Mātes dienai veltītais svētku pasākums sadarbībā ar biedrību “Rēzeknes Māmiņu klubs”, Sporta svētki visai ģimenei „Tētis, mamma, es – sportiska ģimene!” sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domes Sporta pārvaldi, akcija veltīta veselības dienai, Māmiņu dienas koncerts, zīmējumu un stāstu konkurss un apbalvošana, Lieldienu radošās darbnīcas, konkurss “Radi rotājot”, pārrobežu LatLit projekta “ The Business of Future” noslēguma aktivitāte, jauniešu domes sanāksmes,  orientēšanas pasākums Nakts uz riteņiem, Jauniešu muzikāla parāde “Manc Akorc”, līdzdalības pasākums “Saldējums ar lielajiem”,  Valsts programmas ietvaros izveidota plānošanas dokumenta prezentācijas skolās. Latvijas augstskolas nāca klajā ar iniciatīvu un piedāvāja studentiem, pašvaldībām vai tās pakļautībā esošām iestādēm, privātā sektora uzņēmējiem pieteikt savu izaicinājumu – iespēju iesaistīties programmā “CrisisLab”. Programmas mērķis rast iespējamos risinājumus problēmsituācijām, ar kurām saskaras pašvaldība, tās iestādes, vai uzņēmēji.

 

Latvijas augstskolu studenti divu nedēļu laikā izstrādāja risinājumus Covid-19 krīzes pārvarēšanai izglītības, veselības aprūpes, uzņēmējdarbības un drošības organizācijām un uzņēmumiem. Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Latvijas Universitāte, Latvijas Jūras akadēmija, Liepājas Universitāte un Ventspils Augstskola vienojušās par kopēju rīcību “Covid-19” krīzes seku apturēšanai un izveidojušas triecienprogrammu “CrisisLab“. Programmā varēja iesaistīties visu Latvijas augstāko izglītības iestāžu studenti, lai izstrādātu risinājumus pašvaldību un valsts sektora, industriju, nevalstisko organizāciju problēmsituācijām, kas radušās vai var rasties globālās pandēmijas, ārkārtas stāvokļa un noteikto pārvietošanās, pulcēšanās un sociālās distancēšanās ierobežojumu dēļ.

 

Katru dienu no 24.04 līdz 8.05 komandas strādāja ar organizatoru mentoriem un problēmsituāciiu devējiem uzmantojot programmas ZOOM un Slack, lai saskaņotu darba plānu, noformulētu mērķi, izpētītu problēmsituāciju un rastu risinājumu. Ar Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra izaicinājumu strādāja 2 studentu komandas. 30.aprilī Rēzeknes ģimenes tika aicinātas piedalīties aptaujā, dienas laikā tika saņemtas 614 aizpildītas anketas par brīva laika pavadīšanas paradumiem, kas palīdzētu izstrādāt alternatīvu brīva laika pavadīšanas veidu Rēzeknes bērniem, jauniešiem, ģimenēm. Rezultāts ir reāli, praktiski ieviešami risinājumi uzņēmumos, organizācijās, valsts un pašvaldību institūcijās. Visur, kur ir problēma un tai vajag atrast atbildi, saliekot kopā idejas, rīkus, prātus un pieredzi.

 

 

ARPC Zeimuļs izsaka Lielu paldies organizatoriem un studentiem par jauno pieredzi, ieguldīto darbu, sadarbību un idejām! Pašlaik notiek darbs, lai piedāvātu Rēzeknes iedzīvotājiem aizrautīgas aktivitātes vasaras laikā.

Jaunatnes lietu speciāliste Eleonora Ivanova

interreg

 

11.05.2020.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums