Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Atklātā baskāju taka

Basām kājām pa rīta salu,

Basām kājām pa smiltiņu siltu

Basām kājām pa šodienas taku

Tā viegli, ar kailu pēdu,

Baudot, lai sajustu to.

 

Katrai ģimenei ir savs vērtību grozs, kas ir piepildīts ar  labestību, draudzību, cieņu, pacietību, darba mīlestību, kopīgu laika pavadīšanu. Lai mācītu bērnus cienīt un mīlēt savu pilsētu ir nepieciešams iesaistīt viņus tās veidošanā, veicināt piederības sajūtu un atbalstīt iniciatīvu, līdzdalību. Projekta “Visi kopā ģimeņu lokā” ietvaros Rēzeknes ģimenes apvienojās ar pašvaldību, lai kopīgiem spēkiem izveidotu baskāju taku, kas tika atklāta 3.junijā.

 

Atklāšanas pasākumu uzsāka biedrības “Eņģeļi ar mums” valdes priekšsēdētāja Inese Muhamberga, kura atzina, ka baskāju takas izveidošana ir tikai sākums un ģimenes ir gatavas turpināt izrādīt savu iniciatīvu skaistas un sakoptas vides veidošanā. Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībass domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs savā runā uzsvēra, ka pilsētā tiek realizēti dažāda mēroga projekti, bet  ļoti svarīga ir iedzīvotāju līdzdalība un iniciatīva, kas veido pievienoto vērtību ikvienam mūsu darbam. Rēzeknes domes deputāte un biedrības “Rēzeknes Māmiņu klubs” vadītāja Olga Strode izteica pateicību visām ģimenēm un organizācijām, kuras aktīvi piedalījās un iesaistījās takas veidošanā.

 

Basākāju takas izveidošana sākās jau iepriekšējā gada decembrī, kad tika plānots un izstrādās projekts, bet lielākā daļa darbu tika paveikta šī gada maijā. Radās ļoti daudz dažādu jautājumu – kā, kur, kādi materiāli, kāds darba spēks nepieciešams, bet uzsākot darbu, izveidojās stipra, zinoša un saliedēta komanda, kuras katrs dalībnieks ir gatavs iesaistīties, līdzdarboties, lai kopā paveiktu iecerēto.

 

Projekta komanda saka lielu un sirsnīgu paldies – Rēzeknes valstspilsētas   pašvaldībai, Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības priekšsēdētājam Aleksandram Bartaševičam, Natālijai Sinicinai, Vjačeslavam Tokarevam, Rēzeknes domes deputātiem Olgai Strodei un Aleksandram Irišinam,  ARPC “Zeimuļs” darbiniekiem un speciālistiem, biedrības “Rēzeknes Māmiņu klubs” , biedrības “Eņģeļi ar mums”  un Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības pārvaldes “Sociālais dienests” Sociālo pakalpojumu nodaļas Dienas aprūpes un rehabilitācijas centram “Sparīte” ģimenēm, karatē klubam “Sakura” par līdzdalību, atbalstu un kopīgu darbošanos.

 

Rūpēsimies un saudzēsim baskāju taku, lai mūsu Rēzekne top vēl skaistāka!

 

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

#ĢimeneiDraudzīgi

#SIFAtbalstaĢimenes

 

 

 

 

 

 

 

07.06.2023.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums