Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

ARPC “Zeimuļs” veiksmīgi iesaistās projekta “Network of technology INTEGRAtionists in pupils’ informal education” realizēšanā

Erasmus + programmas finansētais projekts “Network of technology INTEGRAtionists in pupils’ informal education” jau tiek realizēts sākot no iepriekšējā mācību gada.  Projekts kopā apvienoja vairākas organizācijas  – Rēzeknes novada pašvaldība, ARPC “Zeimuļs”, biedrība “Eņģeļi ar mums”,   Häädemeeste Keskkool (Igaunija), Kupiskis Povilas Matulionis progymnasium (Lietuva), Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras, Jonava (Lietuva), ACADEMIA družba za storitve d.o.o.Maribor (Slovēnija).

 

No 16. līdz 18.augustam Slovēnijas koledžā (ACADEMIA družba za storitve d.o.o) notika projektu koordinatoru tikšanās. Tās laikā katra organizācija prezentēja sevi un dalījās ar projektā jau paveiktiem darbiem.  Kopā tika izstrādāti vairāki projektu realizēšanas moduļi, atkarībā no Covid -19 vīrusa izplatības. Koordinatori apmeklēja Kungotas pamatskolu (Osnovna šola Kungota), kur septembra beigās plānota piecu dienu nometne skolēniem no projektā iesaistītajām organizācijām. Tika pārrunāta nometnes programma, loģistika un epidemioloģiskas drošības nodrošināšana.

 

No 24. līdz 25.augustam notika projektu koordinatoru tikšanās Kupišku P. Matuliona proģimnāzijā. Projekta aktivitātes tika prezentētas Kupišķu izglītības pārvaldes pārstāvjiem. Kopā spriests par šī projekta ilgtermiņa ietekmi un tehnoloģiju integrāciju mācību procesā. Novembrī tiek plānota bērnu nometne arī Kupišķos. Tikšanās laikā tika apskatīta tās programma, iepazītas skolas telpas un naktsmītnes, pārdomātas dažādas starpkultūras aktivitātes.

 

Abas koordinatoru tikšanās veicināja veiksmīgu nometņu organizēšanu un palīdzēja jau iepriekš paredzēt dažādas neierastas situācijas, veiksmīgi plānot loģistiku un norises gaitu.

 

Projektā iesaistās radoša pedagogu darba komanda. Pedagogi un projekta koordinatori jau ir uzsākuši darba lapu izstrādi, ko būs iespēja izmantot, lai integrētu tehnoloģijas dažādu jomu apgūšanā. Vasaras nometņu “Domā tehniski-domā radoši” (16.08. – 20.08.2021. un 23.08.- 27.08.2021.) ietvaros tika aprobētas divas darba lapas. Dalībnieki iepazina Lego robotu pasauli, pastāvīgi būvēja robotus, programmēja tos un ar to palīdzību apguva krāsu mācību.  Izvērtēšanas laikā, lielākā daļa bērnu uzsvēra, ka ir ļoti interesanti pašiem vadīt robotu un mācīties ar to palīdzību, kā arī vēlētos biežāk tos izmantot  citās mācību stundās.

Liels paldies projekta sadarbības partneriem, projekta vadītājai Intai Rimšānei un ARPC “Zeimuļs” pedagogiem par aktīvu dalību.

 

Projekta koordinatore Agita Gailiša

 

 

02.09.2021.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums