Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

ARPC „Zeimuļs” studijas „Vīteri” dalība konkursā

Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar tradicionālās kultūras biedrību „Aprika” organizē tradicionālās dziedāšanas un muzicēšanas konkursus, lai sagatavotu latviešu tradicionālās dziedāšanas un instrumentālās muzicēšanas paraugus bērnu un jauniešu Nemateriālā kultūras mantojuma apgūšanas un pārmantošanas programmas “Pulkā eimu, pulkā teku” sarīkojumu laureātu koncertiem Latvijas novados un XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku folkloras programmai „Rotā saule, rotā bite”.

 

ARPC „Zeimuļs” studijas „Vīteri” pulciņa audzēkņi arī šogad piedalījās konkursā. Bērni guva jaunu pieredzi ierastās publikas un žūrijas vietā spēlēt kameras priekšā. Filmēšanas process bija ilgs, nācās pielāgoties laika apstākļiem, lai viss būtu labi gan dziedātājiem un spēlētājiem, gan instrumentiem.

 

24.maijā norisinājās Tradicionālās dziedāšanas video konkursa „Dziesmu dziedu, kāda bija 2021” pusfināls. Evelīna Vasile par savu sniegumu ieguva 1. pakāpes diplomu un vērtējumu „Vislielākā dziedātāja” (ped. Sandra Stare). Tāpat 1. pakāpes diplomu un vērtējumu „Vislielākās dziedātājas” ieguva meiteņu trio – Amanda Mileika, Liene Skrebinska un Margita Proveja (ped. Elīna Reinika).

 

25.maijā norisinājās Tradicionālās muzicēšanas video konkursa „Klaberjakte 2021” pusfināls. Elīnas Reinikas audzēkņi guva šādus panākumus:

Duets Arnis Malakovs un Amanda Mileika apbūra žūriju ar skaisto video, kā arī ermoņiku un bubyna spēli, iegūstot 1. pakāpes diplomu un titulu „Vislielākie muzikanti”.

 

Irbe Bārbala Kārkliņa konkursā piedalījās kā soliste, spēlējot divus instrumentus – kokli un stabuli. Stabules spēlē ieguva „Lielās muzikantes” titulu, savukārt kokles spēlē – „Vislielākā muzikante”.

 

Stabules spēles audzēknes Evelīna Vasile un Rēzija Kalniņa ieguva titulu „Lielā muzikante”, savukārt Madara Zeltiņa – „Vislielākā muzikante”.

 

Konkursā kā solists šogad debitēja mandolīnas spēles audzēknis Rolands Pavlovskis, iegūstot titulu „Lielais muzikants”.

 

Kokles spēlē ar savu sniegumu žūriju apbūra Emīls Justs, iegūstot 1. pakāpes diplomu un titulu „Vislielākais muzikants”.

 

Titulu „Lielais muzikants” ieguva akordeonists Andrejs Grocs.

 

Jaunākās grupas kapela jau 2. gadu piedalās konkursā un arī šogad ieguva 1. pakāpes diplomu, savukārt vidējas grupas kapela ieguva titulu „Lielie muzikanti”.

 

Uz finālu tika izvirzīti 4 solisti – 2 kokles spēles, 1 mandolīnas un 1 stabules spēles audzēkņis. Tāpat uz finālu dosies abu kapelu iefilmētie video un duets – ermoņikas un bubyns. Meiteņu trio apbūra žuriju ar savām balsīm un tika izvirzītas uz finālu. Turam īkšķus un ar nepacietību gaidām konkursa fināla rezultātus.

 

 

 

10.06.2021.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums