Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

ARPC „Zeimuļs” konkursā pulcē daiļlasītājus

7.martā Rēzeknē, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs” notika Skolēnu skatuves runas konkursa 1. kārta.

 

Liela rosība, satraukums, lapu čaukstoņa pārņēma konkursa dalībniekus, pirms katrs kāpa uz skatuves un priecēja žūriju ar savu sniegumu. Žūrijā strādāja uzstāšanās jomas profesionāļi – Rēzeknes tautas teātra režisore Māra Zaļaiskalns, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas lektore un ARPC pedagoģe Inese Brīvere, kā arī Rēzeknes pilsētas izglītības iestāžu latviešu valodas un literatūras skolotāju metodiskās apvienības vadītāja Irēna Prikule. Tika vērtēta dikcija, balss tembrs, repertuāra izvēle atbilstoši vecumposmam, domas atklāsme, kā arī kontakts ar klausītāju.

 

Kopumā sagatavotos daiļdarbus skaitīja 83 bērni un jaunieši no dažādām Rēzeknes skolām sākot no 1. klases līdz pat 12.klasei. Katrā vecuma grupā tika izvēlēti labākie, kuriem nākamajā kārtā bija iespēja uzstāties ar savu otro sagatavoto dzejas vai prozas lasījumu.

 

Skolēnu izvēlētie darbi bija ārkārtīgi dažādi, mazākie bērni bija izvēlējušies uzstāties ar Jāzepa Osmaņa, Ērika Kūļa, Ineses Zanderes darbiem. Jaunieši savai uzstāšanās reizei bija piemeklējuši Imanta Ziedoņa, Māras Zālītes, Ingas Ābeles spilgtākos darbus vai to fragmentus.

 

Jāteic, ka šajā konkursā skanēja arī latgaliešu autoru darbi – Ontona Slišāna, Annas Rancānes skaistās dzejas vārsmas. Rēzeknes Katoļu vidusskolas audzēkne Raina Arbidāne, kura ieguva savā vecuma grupā augstāko vērtējumu norādīja, ka darbus palīdzējusi izvēlēties skolotāja. Raina izjusti un skaisti uzstājās ar Annas Rancānes dzejoli.

 

Katrs skolēns šim konkursam bija īpaši gatavojies, tāpat arī pedagogi nebija lieguši padomu, lai iedrošinātu savus skolēnus.

 

Skolēni, ieguvuši konkursā 1.pakāpi, tika virzīti konkursa 2.kārtai, kas notiks 2019.gada 11.aprīlī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” un pulcēs Latgales reģiona daiļlasītājus.

 

1.klases vecuma grupā uz Latgales reģiona 2.kārtu tika izvirzīti: Rēzeknes 5.vidusskolas 1.klases audzēkne Elīna Peipiņa; Rēzeknes 5.vidusskolas 1.klases audzēknis Eliass Jānis Priedītis; Rēzeknes 2.vidusskolas 1.klases audzēkne Milana Smirnova. 2.-3.klašu vecuma grupā – Rēzeknes sākumskolas 2.klases audzēknis Roberts Zemzars; Rēzeknes 5.vidusskolas 2.klases audzēknis Fēlikss Olivers Nikolajevs; Rēzeknes sākumskolas 3.klases audzēkne Agneta Jugane. 4.-6.klašu vecuma grupā – Rēzeknes Katoļu vidusskolas 4.klases audzēkne Raina Arbidāne; Rēzeknes sākumskolas 6.klases audzēkne Elizabete Bikovska; Rēzeknes 2.vidusskolas 6.klases audzēkne Elizaveta Dubovska. 7.-9.klašu vecuma grupā – Rēzeknes 6.vidusskolas 8.klases audzēkne Elīna Vilčiņska; Rēzeknes 5.vidusskolas 9.klases audzēknis Sandis Bulduris; Rēzeknes internātpamatskolas-attīstības centra 9.klases audzēkne Agnese Puisāne. 10.-12.klašu vecuma grupā  2.kārtai tika izvirzīts – Rēzeknes 5.vidusskolas 12.klases audzēknis Armands Žogots un Rēzeknes 5.vidusskolas 12.klases audzēknis Raivis Šulbergs.

 

Vēlamies izteikt sirsnīgu paldies visiem konkursa dalībniekiem par ieguldīto darbu, skolotājiem par sagatavotiem audzēkņiem, Rēzeknes pilsētas Jauniešu domes aktīvistei Simonai Kaupužai par pasākuma vadīšanu, godājamai žūrijai par ieguldīto darbu. Paldies un uz tikšanos konkursa 2.kārtā.

Lolita Kivleniece-Kuzņecova

ARPC „Zeimuļs” interešu izglītības skolotāja

 

11.03.2019.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums