Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

ARPC “ZEIMUĻS” IZSTĀDES NOVEMBRĪ

Kad kopā ar gājputniem prom ir aizlidojušas krāsainās koku lapas, bet lapegles vēl nav uzvilkušas savus koši dzeltenos tērpus, – Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs piedāvā izbaudīt dažādo rudens krāsu un tēlu harmoniju un skaistumu, kas atklājas pulciņu audzēkņu darbos.

 

Kopš 23.oktobra Centrā skatāma brīnišķīga ekspozīcija – “Brīnumķirbis”. Ikvienu apmeklētāju iepriecinās nepārspējami košo krāsu salikumi un brīnumainās idejas “Vizuālās mākslas” (sk. Jeļena Antonova) un “Gleznošanas” pulciņu (sk. Maija Gailuma) audzēkņu gleznojumos. Tajos ķirbis atklājas gan kā skaists un ražens dārzenis, gan – kā rudens darbu, pārdomu un noskaņu atspoguļotājs. Savu skatījumu par šo tēmu piedāvā arī pulciņu “Tamborēju sev un mājas interjeram” (sk. Evita Skrebinska) un “Lieto vēlreiz!” (sk. Aļona Pavlova) audzēkņi, vizualizējot idejas košās interjera tekstīlijās. Savukārt pulciņa “Dekoratīvie darbi ar krāsainajām smiltīm” (sk. Maija Gailuma) skolēni, radot neparastā ķirbja tēlu, piedāvā smalkus klusinātu toņu salikumus.

 

Kā liecina izstādes “Rudens krāsu variācijas” nosaukums, tās  būtību raksturo krāsas un prieks! “Gleznošanas” pulciņa (sk. Maija Gailuma) audzēkņu gleznojumos un kolāžās redzamie tēli – dzīvnieki, ogas, sēnes un vējš  koku lapotnēs – aicina apstāties un izjust bagātīgās atvasaras gaismas, krāsu un smaržu saspēles, kuras bērni tik meistarīgi un izjusti attēlojuši savos darbos.

 

Pulciņš “Vizuālā māksla” (sk. Jevgenija Dudukalova) piedāvā  brīnumainu izstādi “Rudens pasaka”, kuras gleznojumi pārsteigs un iepriecinās ikvienu – gan bērnus, gan māmiņas un tētus, gan vecvecākus, jo pasaku aizraujošā pasaule un tās varoņi vienmēr ir līdzās un tik tuvi ikvienam no mums!

 

Centra foajē telpā skatāma interesanta izstāde “Neparastie akmeņi”.  Dažādās tehnikās rotātus un apgleznotus akmeņus darinājuši pulciņu “Dāvanu darbnīca” un “Floristika“ (sk. Nandita Kirejeva) audzēkņi. Šo izstādi lieliski papildina dekupāžas pulciņa “DEKO” (sk. Alīda Silauniece) audzēkņu veidotie svečturi Helovīna noskaņās, kā arī-   “Keramikas” un “Podnieku darbnīcas” (sk. Jevgenija Dudukalova) eksponētie audzēkņu darbi – sirsnīgi un simpātiski dzīvnieku tēli.

 

Skaisti un koši ir lapu paklāju raksti un krāsainie Mārtiņgaiļi izstādē “Rudens atnākšana” un lidojošie lietussargi izstādē “Rudens mākonis”, kuru piedāvā “Gleznošanas” pulciņa (sk. Ilze Ontužāne) skolēni.

 

Novembrī Centrā tiks atklātas vēl dažas izstādes: “Mana Latvija”, ”Laternu festivāls” un “Sapņu spilvens”.  Pulciņš Vides programma “4H” (sk. Dz.Gribuste) būs sagatavojis darbus par tēmu “Mūsu labie darbi Latvijai” (13. – 30.11.).

 

Esiet mīļi gaidīti un aicināti apskatīt “Zeimuļa” pulciņu audzēkņu radošo veikumu!

 

02.11.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums