Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

ARPC „ZEIMUĻS” IZSKAN PUTNU DIENAS

Ir izskanējušas Austrumlatvijas radošā pakalpojuma centra „Zeimuļs” /ARPC/ vides programmas „4H” tematiskās nodarbības par putniem. Visa mēneša garumā bērniem bija iespēja iepazīt putnu dzīvi, pārrunāt aktuālākās tēmas, zīmēt, līmēt, aplicēt un radoši veidot noslēguma izstādi „Dziedošais  pavasaris”. „Putnu dienu” pasākumu ietvaros devāmies ekskursijā uz Dabas aizsardzības pārvaldi, lai kopīgā interaktīvā nodarbībā ieklausītos putnu balsīs, uzzinātu putnu būrīšu meistarklases noslēpumus un prasības, kā arī mākslinieciski izpaužoties modelēt bezdelīgas tēlu un uzzināt šī gada putnu- dižraibaino dzeni. Apskatījāmies jau iepriekš pagatavotos putnu būrīšus gan mazākiem putniņiem, kā strazdiem, gan lielākiem putniem, kā pūcēm un arī meža susuriem, kuri ir aktīvi grauzēji un ir reti sastopami, tāpēc iekļauti Latvijas īpaši aizsargājamo sugu sarakstā.

 

Dabas aizsardzības pārvaldes izglītības centra „Rāzna” vadītāja Regīna Indriķe savā stāstījumā izklāstīja izzinošas tēmas un izstāstīja par to, kādu ļaunumu var putniem nodarīt tālie pārlidojumi no siltajām zemēm, cik bīstami ir plēsīgie dzīvnieki, karstuma un sausuma ietekme, negaisa, lietus un nelabvēlīgu laika apstākļu iedarbība, kā arī daudzi citi faktori.

 

Bērnu prieks un emocijas bija neviltotas, un vēlme darboties liek saprast par lielo interesi iejusties dabas procesos, izzināt vidē notiekošo un līdzdarboties. Paldies sadarbības partneriem un cerībā uz nākotnes interesanto tēmu izzināšanu.

 

Vides programmas „4H” skolotāja

Dzintra Gribuste

26.04.2016.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums