Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Ar pozitīvām emocijām un neaizmirstamām atmiņām noslēdzās jaunatnes iniciatīvas projekts “Realizē sevi”

Šī gada 18. decembrī notika jaunatnes iniciatīvas projekta “Realizē sevi” noslēguma pasākums, kura laikā katram bija iespēja atcerēties paveikto, izmēģināt 8 izglītības kompetences un izvērtēt apgūtās prasmes. Pasākums sākās ar interesantiem leduslaušanas uzdevumiem, kas pamodināja un sagatavoja  jauniešus aktīvam darbam.

 

Projekta ietvaros jaunieši iesaistījās aktivitātē “Kompetenču salas”, kur, darbojoties nelielās komandās, bija jāizpilda dažādi uzdevumi atbilstoši katrai no kompetencēm. Aktivitātes laikā dalībnieki gan kļuva par tulkiem, gan veidoja dažādus nelielus radošus darbu, gan pārdomāja pilsoņu pienākumus. Tika piedāvāti ļoti dažādi uzdevumi, kuri atklāja katras kompetences būtību un izmantošanu ikdienas dzīvē. Aktivitātes noslēgumā notika atgriezeniskās saites iegūšana un diskusija par rezultātiem. Katrs no dalībniekiem saskatīja savu ieguvumu no dalības, kā arī vairāki piedāvāja vēl papildus uzdevumus, kurus būtu interesanti izpildīt.

 

Noslēguma otrajā daļā jauniešiem bija foto  un video atskats uz paveikto darbu, kas atsauca atmiņā projekta pirmās tikšanās, saliedēšanās un uzmundrinošās aktivitātes. Jaunieši atcerējās par dažādiem izaicinājumiem, ar kuriem nācās tikt galā.  Visa projekta laikā jaunieši darbojās nelielās grupās, katrai no tām bija sava joma – sports, veselīgs uzturs, radošums un digitālā.   Grupas sagatavoja interesantu informatīvo materiālu, kuru prezentēja noslēgumā, izveidojot arī domu kartes, kurās izvērtēja savas grupas darbu un attīstītās prasmes.

 

Noslēgumā jaunieši saņēma apliecinājumus par dalību projektā. Tas jauniešiem sniedza jaunu pozitīvu pieredzei, attīstīja zināšanas un parādīja dažādas iespējas sevis realizēšanā. Prieks, ka katrs no jauniešiem atrada sev tīkamo nodarbi un atvērās projekta komandai. Projekts ir noslēdzies, bet ir palikušas neatkārojamas atmiņas un jaunas idejas, kuras būs iespēja realizēt nākotnē.

 

“Šo jaunatnes iniciatīvas projektu pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS).”

 

 

 

02.01.2020.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums