Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Apmācības par jauniešu iekļaušanu!

No 04.12. līdz 10.12.2022. Rēzeknes valstspilsētas delegācija piedalījās apmācībās  par jauniešu iekļaušu: “Involving Youth- Strengtheitins Youth Participation Trougt Sports”, kas notika Vācijas sporta un brīvā laika organizācijā  “SchierkeBaude”.   Apmācībās piedalījās 6 sadarbības valstis-  Latvija, Vācija, Lietuva, Polija, Ungārija un Rumānija.  Šo dienu laikā tika veidoti dažādi grupu darbi, kuros  iegūts ieskats par citu sadarbības valstu pieredzi, iepazītas dažādas metodes par jauniešu iesaistīšanu.   Metodes tika arī praktiski izmēģinātas un izspēlētas, kas bija pierādījums tam, ka tās darbojas.

 

Ikviens apmācību dalībnieks ar interesi iesaistījās diskusijās, izteica savu viedokli un atziņas.  Apmācību laikā notika dažādas sportiskas aktivitātes par grupu sadarbības iespējām,  kas noderēs ARPC “Zeimuļs” aktivitāšu organizēšanā. Dalībniekiem tika nodrošinātas izzinošas ekskursijas pa pilsētu un pārgājieni pa vietējām ievērojamākajām vietām.   Apmācību programma deva iespēju ne vien  apgūt  darba metodes, bet arī padalīties ar savu pieredzi, iepazīties ar citu sadarbības organizāciju pieredzi, iegūt jaunus draugus, pozitīvas emocijas!

 

Apmācību mērķis ir sasniegts, iegūtās idejas noteikti tiks izmantotas darbā ar Rēzeknes valstspilsētas jauniešiem, bērnu nometņu plānošanā!

 

Paldies  ARPC “Zeimuļs” par iespēju piedalīties apmācībās, attīstīties, iegūt jaunas idejas turpmākajā darbā!

 

Interešu izglītības metodiķe Olita Kuksa

 

 

 

15.12.2022.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums