Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Aktivitātes projekta “INTEGRA” ietvaros!

No 21.03.2022. līdz 25.03.2022. Austumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs” komanda  kopā ar Rēzeknes novadu un biedrību “Eņģeļi ar mums”,  projekta  “Network of technology INTEGRAtionists in pupils’ informal education”  ietvaros, devās uz nometni Igaunijā, lai piedalītos skolēnu vadītajās tehnoloģiju meistarklasēs Hademeste vidusskolā.

 

Nometnes laikā notika dažādas aktivitātes, ekskursijas,  iepazīšanas ar dažādām iestādēm- muzeju, jaunatnes centru, mūzikas skolu,  Tallinas apmeklējums, darbnīcas zinātniskajā centrā. Nometnes dalībniekiem bija piedāvātas arī orientēšanas aktivitātes Pērnavā.

 

Projekta  galvenais mērķis ir atjaunot un dažādot esošo interešu izglītības pulciņu piedāvājumu, liekot uzsvaru uz tehnoloģiju integrēšanu darbā ar dažādiem skolēniem, tāpēc  galvenā uzmanība darbnīcās bija vērsta uz darbošanos ar robotiem un citām tehnoloģijām, kā arī iepazīties vienam ar otru un uzlabot angļu sarunvalodas prasmes. Katra organizācija prezentēja sevi un projektā jau paveikto. Notika projekta paredzamo mērķu un rezultātu prezentācija, tika pārrunāta vairāku aktivitāšu norises un jau sasniegtais rezultāts. Apskatīti darba lapu paraugi un kopā sadalītas tēmas, kas tiks iekļautas turpmākajās aktivitātes. Nākamā nometne plānota jau aprīļa vidū Lietuvā. Projekta  noslēgumā visi projektā iesaistītie bērni un pedagogi apmeklēs Rēzeknes valstspilsētu un Rēzeknes novadu.

 

Erasmus+ programmas īstenoto projektu Nr. 2020-1-LV01-KA201-077496 “Founding the network of technology INTEGRAtionists in pupils’ informal education” (Tehnoloģiju integrēšanas speciālistu tīkla izveide skolēnu interešu izglītībā-LV) līdzfinansē Eiropas Savienība. Projekta vadošais partneris: Rēzeknes novada pašvaldība. Partneri: biedrība “Eņģeļi ar mums”, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs “Zeimuļs ”, Häädemeeste Keskkool (Igaunija), Kupiskis Povilas Matulionis progymnasium (Lietuva), Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras, Jonava (Lietuva), Academia družba za storitve d.o.o., Maribor (Slovēnija).

 

Interešu izglītības metodiķe Olita Kuksa

29.03.2022.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums