Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Akcija  “Sasildīsim mazās ķepiņas”

Ikdienas steigā šodien esam aizņemti ar daudzām savām personīgajām vai sadzīves problēmām, norūpējušies par pasauli apdraudošiem vīrusiem un militārajiem konfliktiem, nedomājot, ka var arī  nestresot par nesasniedzamo globālo, bet vairāk uzmanības un laika veltīt savai apkārtnei, cilvēkiem un tiem četrkājainajiem draugiem, gādība par kuriem mums ne vienmēr izrādās pa spēkam. Laiks ir pierādījis, ka mūsu sabiedrība neomulīgi jūtas bez daudzām modernām tehnoloģijām, ērtībām, bet par tikapt neatņemamu dzīves sastāvdaļu mums ir kļuvušas arī dzīvnieku patversmes. Diemžēl. Viena no tām ir arī Rēzeknē, kur ik dienas tās 5 darbinieki gādā par pilsētnieku uz ielas izmestajiem vai saimnieku zaudējušajiem mājdzīvniekiem, rūpējas par klaiņojošu suņu notveršanu, ārstē un kopj tos astaiņus, kas nejūtas veseli. Vienus cilvēkus šī vieta neinteresē nemaz, citiem rūp, ka kāds ir nonācis nelaimē. Pašlaik te patvērums rasts 11 kaķiem un 20 suņukiem, kas, protams, vēlas, lai pēc viņiem reiz atnāk kāds labs cilvēks un aizved sev līdzi.

 

Lai palīdzētu Rēzeknes patversmes dzīvniekiem, ARPC “ZEIMUĻS” un biedrība “Rēzeknes māmiņu klubs” no šī gada  27. janvāra līdz 29. februārim kārtējo reizi jau ierasti organizēja labdarības akciju „Sasildīsim mazās ķepiņas”. Mēneša  garumā ARPC pulciņu bērni, vecāki un visi, kam nav vienalga, kā jūtas patversmē nonācis dzīvnieks, sarūpēja suņu un kaķu barību, dzīvnieku rotaļlietas, siltas segas un pakaišus, kā arī naudas līdzekļus, kuru ievērojamu artavu ziedoja fotogrāfe Nataļja Ivanova. Šai akcijā atklājās nevienaldzīgo bērnu daudzums, kas centās nest uz “Zeimuļi” ne vien kādu našķi četrkājainajiem, bet arī neskopjās ar savu kabatasnaudu, centu pie centa iemetot kopīgajā ziedojumu traukā. Skaidrs, ka vecāki neļautu pārvest mājās kādu suni vai kaķi, bet tieši to šie bērni būtu vēlējušies visvairāk! Tomēr, ja tu esi vēl tikai bērns un ar vecāku viedokli jārēķinās, tad arī vismaz dalība kopīgā lietā ļāva zēniem un meitenēm sajusties svarīgiem, izprast, kas ir palīdzība un vai to sniegt ir tik grūti kā dažreiz šķiet. Kopīgi akcijas dalībniekiem izdevās savākt iespaidīgu daudzumu barības un mantu pamestajiem mājdzīvniekiem. Kad 2 mašīnu piekabes bija pilnas, 4.martā akcijas pārstāvji devās ceļā, lai saziedoto pārtiku un mantas nogādātu patversmē.

 

Paldies visiem bērniem, bērnu vecākiem, ARPC “ZEIMUĻS” darbiniekiem un pilsētas iedzīvotājiem! Lai kā sarosījušies tikām šoreiz, ir skaidrs, ka arī turpmāk Rēzeknes Dzīvnieku patversmes iemītniekiem būs jāpalīdz!

 

Savukārt tie, kas vēl minstinās iegādāties vai nē sev mājdzīvnieku, tiek aicināti interesēties par tiem patversmē Rēznas ielā 13b. vai zvanīt: 26 179 322, rēķinoties ar to, ka jūsu mājās var ienākt jauns mīlulis, azartisks, nebēdnis un rotaļu biedrs bērniem, kas vienmēr prasīs jūsu rūpes un uzmanību, neļaujot skumt un sagumt no ikdienas.

 

Inese Brīvere,

ARPC “Zeimuļs” interešu izglītības skolotāja

 

06.03.2020.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums