Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Jauniešu līdzdalības pasākums “Jauniešu iesaiste-Eiropas nākotnei”.

Pasākumā piedalījās pārstāvji,jauniešu līderi,jaunatnes darbinieki no Grieķijas,Polijas,Itālijas, Spānijas, Čehijas, Turcijas, Armēnijas,  Horvātijas, Lietuvas un Latvijas kā arī Rēzeknes Pilsētas Jauniešu Dome, Rēzeknes un novada pašpārvalžu pārstāvji,biedrības,kas veic darbu ar jaunatni, skolu pašpārvalžu konsultanti.

 

Kopā tika apspriesti jauniešiem aktuālie jautājumi saistībā ar demokrātiju,līdzdalību un aktīvu pilsonību. Tika aktualizēta tēma par dalību Eiropas Parlamenta vēlēšanās un kāpēc tas ir svarīgi.

 

Tika prezentēti demokrātijas un līdzdalības projektu piemēri,kā jaunieši var iesaistīties dažādās programmās,aktivitātēs. Skolas prezentēja savu darbu līdzdalības jautājumos.

 

Jaunieši apsprieda Eiropas Jaunatnes mērķu realizēšanas iespējas.

 

Paldies visiem,kas iesaistījās pasākumā:Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija, ,Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola, Sporta Biedrība “SEDNA”, European Association “World-Our Home” / Pasaule mūsu mājas, Rēzekne Rēzeknes 2. vidusskola, Rēzeknes sākumskola, Rēzeknes 3. pamatskola, Rēzeknes 5. pamatskola.

 

Pasākums notika Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs noslēgtā “Līdzdarbības līgums par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības un starpkultūru sadarbības attīstības un mazākumtautību nevalstisko organizāciju līdzdalības veicināšanas jomā Latgales reģionā” (Nr.: Nr.2.5-11-207) ietvaros.

WhatsApp Image 2024-04-08 at 17.17.19

 

 

 

 

 

 

11.04.2024.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums