Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

1.Valsts ģimnāzijas komanda nosargā šaha čempiones titulu

Decembra sākumā notika sestais pēc kārtas Rēzeknes pilsētas izglītības iestāžu 2017./2018. mācību gada Komandu čempionāts šahā. Šogad cīņā par kausu iesaistījās 8 komandas, 36 skolnieki. Turnīrs aizvadīts pēc riņķa sistēmas ar laika kontroli 15 minūtes uz partiju katram dalībniekam, komandā 4 pamatspēlētāji un rezervisti. Ceturto gadu sacensību vieta ir nemainīga – Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs „Zeimuļs”.

 

Izcīnot 6 uzvaras septiņos mačos un vienu reizi spēlējot neizšķirti (13 punkti) par pilsētas čempioni atkārtoti kļuva Rēzeknes 1.Valsts ģimnāzijas komanda. Kausu un zelta medaļas saņēma Adriāns Sinijs, Juris Siliņš, Renāts un Megija Medņi, kā arī rezervists Emīls Zeltiņš. Par šaha vicečempioni trešo gadu pēc kārtas tiks saukta Rēzeknes 3.vidusskolas komanda (11 punkti), kuras sastāvā Romans Nazarovs, Jekaterina Smirnova, Vera un Jurijs Koršenkovi, Artēmijs Vinogradovs. Pēc trīs gadiem uz pjedestāla atgriezās Rēzeknes 6.vidusskolas komanda izcīnot bronzas medaļas ar 10 punktiem. Komandas dalībnieki: Laimonis Taranda (piedalījies visos sešos čempionātos!), Valērijs Čakovs, Maksims Šestakovs, Aleksejs Bikovs un Emīls Šneveļs.

 

Diemžēl, šogad fiksēts arī antirekords. Rēzeknes 5.vidusskola (ar visgarāko spēlētāju kandidātu sarakstu) trešo gadu piedalās tikai ar 2 dalībniekiem. Seši gadi nebija neviena pārstāvja no Katoļu vidusskolas.

Sacensību tiesnesis A.Vasiļkovs

04.12.2017.

Komentāri

  1. Aleksandrs Vasiļkovs | 07.12.2017. 8:16 pm

    Arī Anna Kazmerika un Raivis Otzulis ir piedalījušies šajos čempionātos sešas reizes (sešus gadus) pēc kārtas!

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums