Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Rēzeknes jaunieši Vācijas nometnē “Digitālā jaunatne”: draudzības un atklājumu ceļojums

Šī gada jūlija pirmās divas nedēļas Rēzeknes valstspilsētas Jauniešu domes pārstāvji pavadīja starptautiskajā nometnē “Young Digitals” Vācijas pilsētā Schierke.

 

Dalība nometnē, bija ne tikai iespēja attīstīt digitālās prasmes, bet arī veidot ilgstošas draudzības un gūt neaizmirstamus iespaidus. Nometnes laikā jaunieši iepazinās ar jaunākajām tehnoloģijām un inovatīvām mācību metodēm, kā arī dalījās pieredzē ar vienaudžiem no Vācijas, Polijas, Čehijas, Ungārijas, Rumānijas un Lietuvas.

 

Nometnes mērķis bija veicināt digitālo prasmju attīstību, sekmējot radošumu un inovāciju, kas ir īpaši svarīgi mūsdienu strauji mainīgajā pasaulē. Rēzeknes jaunieši atklāja, kā modernās tehnoloģijas var tikt izmantotas, lai risinātu dažādas sociālas problēmas un veicinātu sabiedrības izaugsmi. Turklāt, nometne sniedza iespēju iepazīt Vācijas kultūru un tradīcijas, piedaloties dažādās radošās aktivitātēs, kas veicināja kultūru apmaiņu.

 

Šogad, svinīgā gaisotnē, nometne atzīmēja 20. gadadienu. Šī bija īpaša reize, kad ne tikai dalībnieki, bet arī viesi pulcējās, lai atskatītos uz pagātnes notikumiem un dalītos ar atmiņām, kas veidojušas nometnes identitāti.

 

Pasākums sākās ar īpaši sagatavotām prezentācijām, kurās bijušie dalībnieki un organizatori stāstīja par nometnes pirmsākumiem un tās tapšanas vēsturi. Visapkārt valdīja emocionāla gaisotne, jo katrs stāsts bija ne tikai veltījums nometnei, bet arī atgādinājums par daudziem kopā pavadītajiem mirkļiem.

 

Viesi dalījās ar stāstiem par savu pirmo reizi nometnē, par draudzībām, kas izveidojās, kā arī par pieredzēm, kas formējušas viņu personību. Daudzi atzina, ka nometne bija ne tikai vieta, kur gūt jaunas zināšanas un prasmes, bet arī brīva, droša vide, kur saskarties ar sev nezināmiem izaicinājumiem un attīstīties.

 

Tika demonstrēti emocionāli video, kuros bijušie dalībnieki dalījās savās spilgtākajās atmiņās. Šie īsie stāsti par draudzību, izaicinājumiem, pārdzīvojumiem radīja īpašu atmosfēru. Dalībnieki prātoja par to, kā nometne ietekmējusi viņu dzīves, un daudzi uzsvēra, ka tieši šeit viņi apguvuši svarīgas dzīves mācības – komandas darbu, uzticību un spēcīgas saites ar citiem cilvēkiem.

 

20.gadu jubileja ir ne tikai atskats uz pagātnes sasniegumiem, bet arī iespēja paskatīties nākotnē. Organizatori ir apņēmušies turpināt attīstīt nometni, veidot jaunas programmas un ieviest inovācijas, lai nodrošinātu, ka nākamie dalībnieki iegūst tikpat vērtīgas pieredzes kā viņu priekšgājēji.

 

Svinīgajā nometnes atklāšanas pasākumā par godu 20. gadu jubilejai tika prezentēts Sadarbības memorands, ko parakstīs visu valstu partnerorganizāciju vadītāji, apliecinot apņēmību turpināt sadarbību.

 

Rēzeknes jaunieši dalās savos iespaidos par nometnē piedzīvotājiem mirkļiem:

 

Agnese: “Paldies par piedāvāto iespēju piedalīties projektā uz Vāciju, Schierke. Gūt pieredzi šādos projektos un atskatīties uz kopā piedzīvotām emocijām, kuras guvām kāpjot kalnos, dejojot, spēlējot volejbolu un labi pavadot laiku kopā. Šajā projektā ieguvām jaunus kontaktus no dažādām valstīm, uzlabojām valodas zināšanas un komunikācijas prasmes. Šīs divas nedēļas paskrēja ātri un jautri, kas paliks atmiņā vēl ilgu laiku!”

 

Ervins:  “Tiešām esmu ļoti pateicīgs par iespēju piedalīties šajā projektā, jo varēju atkal satikties ar draugiem no ārzemēm, kuri bija pagājušgad, kā arī satikt jaunus. Bija milzīgs prieks piedzīvot visas šīs emocijas vēlreiz kāpjot kalnos un braucot ekskursijās.”

 

Renārs: “Man bija patiess prieks piedalīties 2024. gada vasaras nometnē Schierke, Vācijā. Šīs divas neaizmirstamās nedēļas deva iespēju iepazīties ar daudziem jauniešiem no dažādām Eiropas valstīm, paplašinot manas zināšanas par šo valstu kultūru un iegūstot jaunus draugus. Nometnes laikā mums bija iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs, piemēram, sporta nodarbībās, pārgājienos un lekcijās. No šīs nometnes es ieguvu ne tikai jaunus draugus, bet arī uzlaboju savas angļu un vācu valodas prasmes. Turklāt, nometne lika aizdomāties par digitalizāciju un tās radītajām sekām.”

 

Dmitrijs: “Man patika viss. Tā bija lieliska vieta, kur palikt. Daudz interesantu aktivitāšu, īpaši patika nakts pārgājiens uz Vurmbergu (Wurmberg).  Nometnes laikā es attīstīju savas orientēšanās prasmes. Nometnes vadītāji pret visiem izturējās ar cieņu un vienmēr bija gatavi palīdzēt.”

 

Bez šaubām, šī nometne ir kļuvusi par nozīmīgu daļu no daudzu jauniešu dzīves un kalpo kā paraugs tam, cik būtiska ir vide, kurā jaunieši var attīstīties, mācīties un veidot draudzības, kas paliek mūžam. Nometnē piedzīvotie mirkļi paliks atmiņā un sirdīs, ienesot gaismu un pozitīvu enerģiju gan pagātnē, gan nākotnē.

 

Vēlamies pateikties visiem, kas mūs atbalstīja un palīdzēja gūt šo neaizmirstamo pieredzi: īpašs paldies ARPC “Zeimuļs” kolektīvam, Pašvaldības aģentūrai “Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs”, Rēzeknes Jauniešu domei, jauniešiem un viņu vecākiem, kā arī Vācijas sadarbības partneriem: Schierker Baude: Bildungs – und Freizeitstätte der Sportjugend un Landessportbund Sachsen – Anhalt e. V.

Informāciju sagatavoja Jekaterina Samuševa, jaunatnes darbiniece

 

31.07.2024.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums