Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Latvijas ANO Jauniešu delegātu programma aicina pieteikties ANO Vēstnieku programmai

Latvijas ANO Jauniešu delegātu programma (turpmāk – ANO JDP) ir uzsākusi projektu “Strengthening the UN Youth Delegate Program in Latvian regions”. Projekta mērķis ir veidot sabiedrībā izpratni par ANO institūcijām, Latvijas lomu tajās, kā arī stiprināt jauniešu lomu pilsoniskajā aktīvismā.

 

Lai veidotu spēcīgus jaunos viedokļu līderus, projekta ietvarā tiek uzsākta ANO Vēstnieku programma (turpmāk – Programma). Programma ir nodarbību kopums, kur jauniešiem no Latvijas reģioniem ir iespēja attīstīt savu potenciālu, saņemt jomas profesionāļu atbalstu, lai pilnveidotu savas iemaņas medijpratībā, publiskajā runā, politisko procesu analīzē, vēsturē, diplomātijā u.c., veidot kontaktu tīklu, ko vēlāk likt lietā, iesaistoties pilsoniskās līdzdalības procesos.

 

Programmas laikā jauniešiem būs iespēja attīstīt savas iemaņas un jāveic dažādi uzdevumi, lai trenētu teorētiskās zināšanas, lai palielinātu izpratni par starptautiskām organizācijām un stiprinātu pilsonisko sabiedrību un tās noturību, kas veicinātu sabiedrības integrāciju un mazinātu dezinformācijas riskus. Programmas laikā īpašu uzmanību paredzēts pievērt pierobežas reģioniem un mazākumtautību kopienai.

 

Programmā tiek uzņemti līdz 15 jaunieši vecumā no 16 līdz 25 gadiem no Latvijas reģioniem. Organizatori aicina īpaši pieteikties jauniešus, kas dzīvo Latvijas pierobežā vai nāk no mazākumtautību kopienas.

 

Jauniešus aicinām pieteikties https://ej.uz/anovestnieki2024 līdz 2024. gada 20. oktobra plkst. 23:59. Aicinām jauniešus motivācijas vēstulē argumentēt, kādēļ tieši viņiem ir jābūt vieniem no Programmas dalībniekiem, kādas ir viņu vērtības un gaidas no Programmas.

 

Projekta aktivitāte “ANO Vēstnieku programma” norisināsies ar ASV vēstniecības Latvijā atbalstu.

 

Programmas kontaktpersona – Projekta “Strengthening the UN Youth Delegate Program in Latvian regions” vadītājs, ANO Jauniešu delegātu programmas izglītības padomnieks Daniēls Zeltiņš, e-pasts: daniels.zeltins@klubsmaja.lv

 

15.10.2024.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums