Kulinārijas konkurss “Kārumnieks”
2022.gada 20. aprīlī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” notika kulinārijas konkurss “Kārumnieks”. Konkursa mērķis bija atklāt bērnu talantus kulinārijas jomā un motivēt radoši izpausties, gatavojot pīrādziņus, kūkas Lieldienu olas formā.
Konkurss tika organizēts 3 kārtās. Katram dalībniekam mājās bija jāgatavo ēdiens ar interesantu noformēju Lieldienu olas formā. Konkursā šis ēdiens jāatrāda un jāprezentē, stāstot no kādām sastāvdaļām tas ir pagatavots un cik ilgā laikā tapis. Otrajā kārta dalībniekiem bija jāatpazīst graudaugi ar taustes palīdzību. Trešajā kārtā bija jāatbild uz dažādiem jautājumiem par kulināriju.
Darbus vērtēja stingra žūrija, kuras sastāvā bija trīs cilvēki. Viņi vērtēja ēdiena vizuālo izskatu, garšu, ieguldīto darbu, laiku un prezentācijas spējas. Šogad dalībnieku nebija daudz, piedalījās tikai 4 dalībnieki. Katrs dalībnieks šogad bija unikāls, līdz ar to šogad visiem bija pirmā vieta.
Konkursā noslēgumā visi dalībnieki un viņu atbalstītāji varēja degustēt savus sagatavotos ēdienus.
Paldies, visiem kas piedalījās!
Inese Sondore
27.04.2022.
Nav komentāru