Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Aicinām jauniešus uz Erasmus + dienu

No 14. līdz 19. oktobrim Latvijā un citur pasaulē tiek svinēta Erasmus + diena. Šajās sešās dienās Erasmus+ projektu īstenotāji un profesionāļu tīkli no visiem izglītības un jaunatnes sektoriem ir aicināti atzīmēt Eiropas mobilitātes svētkus un organizēt dažādus pasākumus, daloties ar ieguvumiem no mobilitātes, Erasmus+ projektu rezultātiem un pieredzes stāstiem.2023. gadā notika 9635 pasākumi 53 valstīs.

 

2024.gadā viens no saukļiem “Uzmanību, gatavību, aiziet!” atspoguļo 2024. gada Olimpisko un Paraolimpisko sporta spēļu garu Parīzē, Francijā. Arī Erasmus+ projektos vērojama starptautiskā sacensība, kas iesaista programmas dalībniekus jaunos un kopīgos piedzīvojumos.

Pasākumu organizatori savās aktivitātēs var akcentēt tādas tēmas kā starptautiskā mobilitāte, Eiropas vērtības un pilsonība, kā arī kādu no četrām Erasmus+ horizontālajām prioritātēm:

  • iekļaušana un daudzveidība;
  • digitālā pārveide;
  • vide un klimata pārmaiņu novēršana;
  • līdzdalība demokrātiskajos procesos.

 

Aicinām jauniešus uz Erasmus + dienu  16. oktobrī plkst. 16.00 ARPC “ Zeimuļs ” zālē. Pasākumā laikā būs iespēja dzirdēt  pieredzes stāstus par vietējiem un ārzemju projektiem, pieredzē dalīsies:

  1. biedrības, kas īsteno projektus;
  2. jaunieši, kas piedalījās projektos;
  3. ārzemju brīvprātīgie stāstīs par  ESK projektiem.

Erasmus_days_Facebook_posts_LV-04

03.10.2024.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums