Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Interaktīvs pasākums.

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” risinājās interaktīvs pasākums Spānijas un Grieķijas jauniešiem, kura laikā tika runāts par zaļu domāšanu un vides ilgtspējas veicināšanu:

 

Pasākuma sākumā jaunieši tika iepazīstināti ar Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru “Zeimuļs” un tā piedāvātajām iespējām.

 

Turpinājumā dalībnieki, sadalījušies trīs grupās, 20 minūšu laikā ģenerēja 101 ideju par to ,  kā dzīvot zaļāk. Kopumā tika radītas 165 idejas vides ilgtspējības veicināšanai ikdienā. Starp visām ierosinātajām idejām tika iekļautas šādas tēmas: klimats, vide, baterijas un bateriju atkritumi, meža stratēģija un atmežošana, pārvietojamies videi draudzīgi, mainām ikdienas paradumus, ēdam zaļi,  atbalstām dabai draudzīgu lauksaimniecību, pārejam uz tīru enerģiju un sargājam bioloģisko daudzveidību.

 

Pasākuma noslēgumā dalībnieki piedalījās radošā aktivitātē , izgatavojot aizraujošu rotaļlietu “dejojošā poga”  no pogas un diega , kas katram palika par patīkamu atmiņu.

 

 

Interaktīvais pasākums parādīja, kā jauniešu radošums un sadarbība var veicināt ilgtspējīgu vides attīstību, saskanīgi papildinot Eiropas Zaļā kursa mērķus.

 

Jaunatnes darbiniece,

Adriāna Jagovdika

 

 

 

 

03.10.2024.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums