Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Līdzdalības pasākums.

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs “ Zeimuļs” sadarbībā ar Jaunatnes konsultatīvās komisijas locekļiem, aicināja skolu pašpārvaldes piedalīties līdzdalības pasākumā, kura laikā jaunieši un jaunatnes konsultatīvās komisijas locekļi diskutēja par :

 

Brīvā laika pavadīšana – Uz jautājumu “Ko mēs varam darīt, lai lietderīgi pavadīt brīvo laiku?”, jaunieši atbildēja – aktīvi iesaistīties pilsētas pasākumos, brīvprātīgais darbs, motivēt skolēnus piedalīties pasākumos, stāstīt par saviem sasniegumiem, tādā veidā mudinot citus aktīvi pavadīt brīvo laiku. “Kas būtu nepieciešams Rēzeknē, lai lietderīgi pavadīt brīvo laiku?” jaunieši atbalstīja jau esošās iespējas.

 

Sports un veselīgs dzīvesveids – Jaunieši izvērtēja savas spējas “Ko jaunietis var darīt?”, “Ko jaunietis prot darīt?” un “Ko jaunietis vēlas organizēt?”. Jaunieši izteica savu vēlmi vadīt meistarklases par veselīgu uzturu , dalīties sporta pieredzē – dejās, vieglatlētikā un citos sporta veidos, palīdzēt sporta pasākumos , aktīvi piedalīties nometnēs, pārgājienos, orientēšanās spēlēs.

 

Uzņēmējdarbība – Jaunieši dalījās ar savām zināšanām par uzņēmējdarbību , norādot,  kur ikdienā var sastapt uzņēmējdarbību : veikals, skolas tirdziņi , izglītojoši pasākumi , festivāli, uzņēmumi. Jaunieši min , ka pieredzi tie spēj iegūt skolā, nometnēs, projektos, līdzdalībā, kontaktējoties ar uzņēmējiem. Tika apspriesta jauniešu ietekme uz uzņēmējdarbību un iespējas attīstīt savas prasmes šajā jomā.

 

Līdzdalība – “Kas ir līdzdalība un kur to var sastapt?” Secinot, jaunieši ir informēti un izprot , kas ir līdzdalība un kā līdzdarboties. Lai piesaistīt “ielu” jauniešus, tika piedāvāti sekojoši risinājumi – lekcijas ar neparastu profesiju pārstāvjiem ,  apmācības sevis meklēšanā , argumentējot , ka “ielu” jaunietis nezina , par iespējām attīstīties jebkurā sev interesējošā sfērā.

 

Sociālā labklājība –  Lai uzlabot sociālos apstākļus ,jaunieši uzsvēra, ka ir jābūt vairāk saliedēšanās , labdarības un līdzdalības pasākumu. Tika izrunāts , kur ikdienā var sastapties ar pazemošanu un ko darīt , lai uzlabot sociālos apstākļus ikdienā.

 

Kopumā, šīs diskusijas parādīja, ka jaunieši ir motivēti un gatavi aktīvi iesaistīties savas kopienas attīstībā, veicinot sociālo labklājību un veselīgu dzīvesveidu. Šie priekšlikumi kalpos par pamatu turpmāko aktivitāšu plānošanai, nodrošinot jauniešiem iespējas attīstīties un izpausties.

 

Jaunatnes darbiniece, Adriāna Jagovdika.

 

 

 

 

27.09.2024.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums