Kulinārijas konkursa “Kārumnieki” rezultāti
21,februārī norisinājās kulinārijas konkurss “Kārumnieki”, kurā piedalījās 18 dalībnieki. Konkursa mērķi bija atklāt bērnu un jauniešu talantus kulinārijā, motivēt radošām izpausmēm kulinārijas jomā, radīt iespēju radoši izpausties, gatavojot dažādus ēdienus.
Konkurss norisinājās 3 kārtās. Lai sagatavotos konkursa pirmajai kārtai, dalībnieki sāka darboties jau vairākas dienas pirms norises mājās – izvēloties sev tīkamu recepti, sagatavojot nepieciešamā sarakstu, pagatavojot ēdienu un izveidojot receptes noformējumu. Galvenais bija pagatavot ēdienu tā, lai tas atbilstu tēmai “Sirds forma”. Pirmās kārtas laikā katrs dalībnieks žūrijai prezentēja ēdiena recepti, stāstot par galvenajām sastāvdaļām un pagatavošanas secību. Katrs ēdiens bija īpašs, kādam tas bija deserts, kas sagatavot bez cukura, bet citam izmantota pašu izveidotā cepamā forma.
Otrās kārtas ietvaros dalībniekiem bija jāatpazīst dažādu graudaugi, kas bieži vien tiek izmantoti kulinārijā. Trešās kārtas laikā katrs plānoja ēdienreizes, aprakstot kādi produkti tām ir nepieciešami. Svarīgi bija atcerēties arī par veselīgā uztura pamatprincipiem.
Konkursa rezultātā pirmo vietu ieguva Gabriels Krevics, otro vietu ieguva Estere Paula Skudra, trešo vietu ieguva Renārs Priekulis.
Konkurss pagāja radošā gaisotnē. Noslēgumā dalībnieki un atbalstītāji degustēja ēdienus, dalījās ar receptēm un guva pozitīvas emocijas.
Liels paldies konkursa atbalstītājiem SIA “RIMI Latvia” un Z/S “Liepkalns” par sarūpētām balvām konkursa dalībniekiem, kulinārijas pulciņu skolotājai Inesei Sondorei par aktīvu dalību konkursa organizēšanā un vadīšanā. Paldies katram konkursa dalībniekam un atbalstītājiem, pateicoties Jums tas izdevās!
Interešu izglītības metodiķe Agita Gailiša
23.02.2024.
Nav komentāru