Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Svētki visai ģimenei ARPC “Zeimuļs”

19.maijā Starptautiskās ģimenes dienas ietvaros Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” izskanēja svētki visai ģimenei “Prieks radīt kopā!”.

 

Pasākumu virkni ievadīja fotoizstādes “Ģimeņu vaļasprieku pasaule” atklāšana, kurā piedalījās gan pazīstamie fotogrāfi – Nataļja Ivanova, Raimonds Kaļva, Irina Antonova, Mihails Stecjuks, Eduards Medvedevs, Edgars Pavlovskis, Juris Gedušs, Anna Kuzmina, gan ARPC aktīvās ģimenes.

 

Pēc tam visi pasākuma dalībnieki un apmeklētāji iedziļinājās daiļrades un izklaižu gaisotnē. Pedagogu vadībā bērni kopā ar vecākiem darināja pērlīšu izstrādājumus, līmēja fotorāmīšus ģimenes bildēm, gatavoja kulinārijas šedevrus, zīmēja ar krītiņiem uz asfalta, spēlēja dažādas spēles, lika puzli ar Rēzeknes tematiku, lasīja grāmatas un strādāja Bērnu bibliotēkas radošajā darbnīcā. Mazos sajūsmināja milzīgie ziepju burbuļi un baloni. Savukārt mazās princeses ar prieku pielaikoja krāšņas kleitas un veidoja frizūras “Princese Rozes modes stūrītī”. Tāpat svētku laikā aizvadīta spilgta izstāde, kurā varēja apskatīt starptautiskā festivāla “Art-Panorama Baltika” dalībnieku zīmējumus un daiļamatniecības izstrādājumus.

 

Svētki turpinājās ARPC aktu zālē ar koncertu, kurā piedalījās radošas ģimenes: Kuzminsku ģimene no Kaunatas pagasta, Nazaroju ģimene no Pleskavas, ar saviem priekšnesumiem publiku iepriecināja arī starptautiskā festivāla “Art-Panorama Baltika” dalībnieki – talantīgie bērni no folkgrupas “Vitoki” (Baltkrievija), Rēzeknes Valsts Poļu ģimnāzijas un PII “Auseklītis” deju kolektīvi, horeogrāfijas ansambļa “Kolorīts” burvīgās dejotājas, ARPC “Zeimuļs” vokālās studijas un moderno deju studijas dalībnieces. Ar uzrunu un siltākajiem novēlējumiem visām ģimenēm uzstājās pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs un ARPC “Zeimuļs” vadītāja Jevgenija Kušča. Pasākumu vadīja Agnija Pecka un Linards Punculis.

 

Svētku laikā jau otro reizi sumināja un apbalvoja “Zeimuļa” Gada ģimeni 2016. Šim nosaukumam tika nominētas Brokānu, Skrebinsku, Rimšu, Mikuču, Bikovu un Klušu ģimenes. Brokānu ģimene tika atzīta par aktīvāko  (kas aktīvi iesaistās dažādos ARPC “Zeimuļs” pasākumos, konkursos un sacensībās); Mikuču ģimene – par talantīgāko  (ko pazīst pēc sasniegumiem kultūras, mākslas, zinātnes un citās jomās); Bikovu ģimenepar radošāko (kas iegulda laiku un enerģiju bērnu audzināšanā, liekot uzsvaru uz viņu talantu attīstīšanu); Skrebinsku ģimenepar muzikālāko (ko vieno dziesmas, dejas un mūzika). Par ģimenes vērtību un tradīciju saglabāšanu tika godinātas Rimšu un Klušu ģimene.

 

Visām ģimenēm pasniegti diplomi, ziedi un dāvanas no ARPC “Zeimuļs”, kā arī speciālbalvas no pilsētas domes priekšsēdētāja, Latgales vēstniecības GORS un ābeļu stādi no stādu audzētavas “Sakstagals”.

 

Pateicamies par palīdzību un atbalstu: Rēzeknes pilsētas domei un personīgi tās priekšsēdētājam A. Bartaševičam, Rēzeknes Tūrisma attīstības centram, Rēzeknes pilsētas Bērnu bibliotēkai, ARPC “Zeimuļs” pedagogiem Evitai Kovaļenokai, Lāsmai Leiņai, Jeļenai Antonovai, Nikolajam Stefanovičam, Eduardam Medvedevam, Ilzei Pundurei, teātra “Joriks” režisoram Andrim Ušpelim. Īpašu paldies par atsaucību un ābeļu stādu nodrošināšanu sakām stādu audzētavai “Sakstagals” un Latgales vēstniecībai GORS, personīgi tās vadītājai Diānai Zirniņai par dāvanām ģimenēm.

 

Tas tik tiešām ir liela laime – “Prieks radīt kopā!”.

 

Vairāk foto  ĢIMEŅU PASĀKUMS “PRIEKS RADĪT KOPĀ”

 

 

Olga STRODE,

ARPC metodiķe darbam ar ģimenēm un bērniem

 

 

 

 

 

30.05.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums