Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

“ZEIMUĻA” IZSTĀDES MAIJĀ

Pavasaris ir atnācis ne tikai ar priecīgām un skanīgām putnu dziesmām un smaidīgu saulīti, bet arī – ar jaunām izstādēm Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā. Šī floras un faunas atmoda, gaismas un krāsu  pārpilnība ir iedvesmojusi ne vienu vien pasaulē un Latvijā pazīstamu mākslinieku – Fra Anželiko, S.Botičelli, V. Van Gogu, V.Purvīti un daudzus, daudzus citus. Arī mazie mākslinieki –  interešu izglītības pulciņu audzēkņi – pavasara gaismēnas, smaržas un noskaņu ir pratuši atveidot keramikas, vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbos.

 

Ikvienu apmeklētāju foajē telpā iepriecinās “Keramikas” pulciņa (sk. J.Dudukalova) audzēkņu darbi ekspozīcijās “Lidojums” un “Pavasari gaidot”, kā arī “Dāvanu darbnīcas” (sk. N.Kirejeva) audzēkņu darinātie “Putnu būrīši” no visdažādākajiem dabas materiāliem.

 

Pārsteidzoši un dzīvespriecīgi bērnu pasaules redzējums un radošums atklājas ekspozīcijās “Putnu atgriešanās”, “Dzīve pļavā”, “Dārza darbi” (“Gleznošanas” pulciņš, sk. I.Ontužāne) un “Pavasaris” (“Gleznošanas” pulciņš, sk. M.Gailuma). Saulaini, neparasti koši krāsu salikumi un brīnišķīga kompozīcija redzama gleznojumos “Ziedi” (“Vizuālās mākslas” pulciņš, sk. J.Dudukalova) un “Pavasara krāsas” (“Gleznošanas” pulciņš, sk. M.Gailuma).

 

Savukārt īsta saules mirdzuma krāsu toņos skatāmi pulciņa “Dari pats!” (sk. N.Kirejeva) audzēkņu darbi, kurus raksturo īpaša rūpība un mākslinieciskums. Šīs ekspozīcijas nosaukums ir – “Maskas”.

 

Maijā “Zeimuļa” telpās varēs aplūkot vēl daudzas brīnišķīgas un iedvesmojošas izstādes, piemēram, “Vizuālās mākslas” pulciņa (sk. J.Antonova) mācību gada noslēdzošā ekspozīcija “Krāsu pasaules prieks”, “Robots” (pulciņš “Lieto vēlreiz!”, sk. A.Pavlova), “Kaktusiņi” (“Dekupāža”, sk. A.Silauniece), “Tauriņi” (“Sīkplastikas prieks”, sk. N.Kirejeva), “Plaukstiņas” (“Sīkplastikas prieks”, sk. N.Kirejeva), “Saulītes” (“Dari pats!”, sk. N.Kirejeva), “Vasaras zieds” (“Fimo plastikas māksla”, sk. I.Sondore) un citas.

 

Īpašs pārsteigums būs Vitebskas BJC pulciņu audzēkņu darbu izstādes atklāšana 18.maijā.

 

Pilsētas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti apmeklēt “Zeimuļa” krāsainās izstādes un izjust skaisto pavasari ne tikai dabā, bet arī – ar daudzveidīgo un interesanto mākslas darbu palīdzību, kurus radījuši mūsu pilsētas un novada bērni.

 

Laipni lūdzam! Lai daudz skaistu mirkļu un prieka!

09.05.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums