Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Vsasaras nometne „ Dzīvosim Veselīgi”

Projekta Veselību veicināšanas nometņu organizēšana projekta „Veselības veicināšanas   un slimību profilakses pasākumu organizēšana Rēzeknes pilsētā „Nr. 9.2.4.2/16/I/064, līg.Nr. 3.1.1.37/109. Ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības  pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai , no 2021. gada 16. Līdz 2021.gada 22. augustam  Rēzeknes pilsētā norisinājās veselības veicinašanas  nometne „Dzīvosim veselīgi” bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām. Nometnē  piedalījās desmit   bērni un jaunieši kopā ar pavadoņiem.  Septiņu  dienu laikā nometnes dalībnieki iesaistījās dažādās aizraujošās, izglītojošās un interaktīvās nodarbībās.

 

Katra diena  sākās  ar rīta rosmi dabā, dalībnieki izskustējās  un guva  lādiņu dienas darbiem.

 

Nedēļas garumā  visi nometnes dalībnieki  iesaistījās dažādās aizraujošās, izglītojošās un interaktīvas nodarbībās. Kopā ar pedagogiem Emīliju un Karīnu bērni izrotāja dāvanu maisiņus, kuros dalībnieki ievietoja  savus  nedēļas garumā  darinātos darbus .

 

Interesants un atraktīvs  bija pārgājiens apkārt Kovšu ezeram , bērniem un vecākiem bija dots uzdevums saskaitīt atpūtas soliņus apkārt ezeram , laivu piestātnes un iestādītos kociņus.  Aizraujošas bija sporta aktivitātes kopā ar Tatjanu Tokarevu, kurās bērni varēja izjust kustību prieku mēģinot paskriet, lēkt, palēkties un  griezties ap savu asi. Psiholoģe Jevgenija Lukaševa nometnes dalībniekiem organizēja  interaktīvu nodarbību par veselīgu ēdienu, dienas režīmu un  pozitīvām emocijām. Nometnes dalībnieki ar prieku devās ekskursijā uz „Bišu māju” Mežvidos , kur katrs varēja noklausīties saimnieces stāstījumu par medus produktiem  un noskatīties filmu par bitēm, izgaršot vasaras  ziedu medu, kā arī  izliet smaržīgās vaska svecītes.

 

Mazajiem un lielajiem nometniekiem bija pārsteigums un prieks darboties kopā ar burbuļu meistari  Alīsi Potašu. Ķert ziepju burbuļus, vērot burbuļu dejas vējā, lūkoties   uz visām varavīksnes krāsām , kas atspoguļojas  burbulī. Bija iespēja rotaļāties ar burbuļu rīkiem , pūst burbuļus, un līdz ar to veikt elpošanas vingrinājumus. Nometnes noslēgumā katrs  dalībnieks izveidoja sev  skaistu ziedu” kokteļu” pušķi., kurš atgādinās par vasaras nometni „Dzīvosim Veslīgi”

 

Liels paldies Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centram “Zeimuļs”  par sadarbību nometnes organizēšanā un telpu nodrošināšanā.

 

Foto – https://failiem.lv/u/5fcv5f9ct

 

Nometnes vadītāja Inese Muhamberga

 

 

 

 

 

06.09.2021.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums