Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Vokālās mūzikas konkurss “Balsis 2023” 2.kārta

Ar skaistām un skanīgām dziesmām, pavasara noskaņām noritēja vokālās mūzikas konkurss „Balsis2023”. Šī gada 10.martā  Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru “Zeimuļs” rīkoja Latgales reģiona konkursa 2. kārtu. Šī konkursa galvenie uzdevumi ir veicināt bērnu un jauniešu vokālo ansambļu radošo darbību un attīstību, kā arī attīstīt, kopt un pilnveidot vokālo ansambļu muzicēšanas tradīcijas, nodrošinot tiem iespējas uzstāties, pilnveidojot vokālo ansambļu skatuvisko pieredzi, pieredzes apmaiņu un dalībnieku radošās spējas un akustiskās muzicēšanas prasmi.

 

Piedalīties konkursā un ieskandināt Centra telpas ieradās 17 skanīgākie vokālās mūzikas ansambļi no Rēzeknes, Līvāniem, Dagdas, Jēkabpils, Aglonas, Tilžas, Balviem, Daugavpils, Ilūkstes un Rēzeknes novada.

 

Konkursa žūrija vērtēja vokālo ansambļu māksliniecisko un tehnisko sniegumu, vokālo kultūru, stila izjūtu, kā arī kopējo iespaidu. Žūrijas komisijā bija:

Mārīte Puriņa – mūzikas pedagoģe, Lielvārdes Mūzikas un mākslas skolas direktore, vokālās grupas „Anima Solla” mākslinieciskā vadītāja;

Zane Stafecka – kordiriģente, vokālās grupas Latvian Voices dziedātāja;

Jānis Strazdiņš – mūziķis, vokālais pedagogs, profesionāls dziedātājs;

Antra Strikaite – Valsts izglītības satura centra Koru un vokālo ansambļu vecākā eksperte.

 

Konkursā augstāko pakāpi ieguva 6 kolektīvi:

Rēzeknes sākumskolas zēnu vokālais ansamblis „Mūzikas kvartāls” (vadītājs Jānis Veļičko), Jēkabpils Valsts ģimnāzijas jauniešu vokālais ansamblis „Horizontāli”(vadītāja Sandra Bondare), Tilžas pamatskolas vokālais ansamblis „VARBŪT” (vadītāja Linda Vītola),  Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas meiteņu vokālais ansamblis „Noskaņa” (vadītāja Svetlana Bilinska), Balvu Mūzikas skolas vokālais ansamblis (vadītāja Linda Vītola) un  Rēzeknes novada vokālais ansamblis „Skonai” (vadītāja Guntra Kuzmina – Jukna).

 

Sirsnīgs paldies visiem vokālo ansambļu vadītājiem un konkursa dalībniekiem par ieguldīto darbu, Valsts izglītības satura centra komandai un konkursa vadītājai Līgai Miezei.

 

“Balsis 2023” rezultāti

 

Interešu izglītības metodiķe Olita Kuksa

 

 

13.03.2023.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums