Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Veselību veicinošās un sporta nometnes Rēzeknes bērniem.

Bērnu veselības saglabāšanas un stiprināšanas problēma ir aktuāla gan  pasaulē, gan mūsu valstī, gan mūsu pilsētā –Rēzeknē. Veselīga dzīvesveida tendence ir ļoti svarīga  un tās prioritāte arvien pieaug, jo veselīgs dzīvesveids ir pamats labai pašsajūtai un sasniegumiem mācībās un sportā.

 

ESF projekta „”Veselību veicinošās nometnes bērniem„ ”Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu organizēšana  Rēzeknes pilsētā” augusta beigās tika īstenota vasaras dienas nometne  „Vesels un mobils”  Rēzeknes pilsētas  bērniem no maznodrošinātām ģimenēm, audžuģimenēm, kā arī no ģimenēm, kurās aug bērni  ar īpašām vajadzībām. Nometnes pirmajā dienā  bērnus sagaidīja neparasts pārsteigums, ieradās mūsu pašmāju dzejniece Olga Baravikova, kura bērniem dāvināja savu dzejas grāmatiņu ”Reksik, Marsik i drugije”

 

Nedēļas  laikā bērni darbojoties praktiski (sienot ārstnieciskās zāļu tēju slotiņas, dzerot garšīgas veselīgas sulas un tējas, darinot veselības groziņus, smaržu maisiņus no dabīgiem augiem )  varēja uzzināt par veselīgu dzīvesveidu, par veselības uzlabošanas iespējām, par kustību nozīmi un nepieciešamību.

 

Neizpalika arī  sportiskas aktivitātes, kurās nometnes dalībnieki varēja sacensties bumbiņu  mešanā, lekšanā un skriešanā.

 

Sirdspriekam katrs bērns sev  izgatavoja fantastiskus „spurainīšus” no graudiem un zāģu skaidām, kurus bērni ar smaidu  nesa uz mājām,  šie  neparastie spurainīši katram no mums  atgādinās par kopā pavadīto laiku.

 

No 2017. gada 22. augusta līdz 31. augustam projekta “Veselību veicinošās nometnes bērniem organizēšana projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu organizēšanas Rēzeknes pilsētā”” ietvaros Nr. 9.2.4.2/16/I/064 norisinājās diennakts sporta nometne “Sporto vesels”. Nometne notika Virognas atpūtas bāzē Višķu pagastā, Daugavpils novadā. Nometnē bija 30 dalībnieki, kuri aktīvi piedalījās nometnes programmā. Bērni darbojās kulinārijas darbnīcās, piedalījās orientēšanās spēlē, spēlēja volejbolu un futbolu, apmeklēja jaunatklāto  SIA “Olimpiskais centrs” baseinu, veica sportiskas aktivitātes Rēzeknes Vipingas mežā, sportoja, brauca ar velo kārtiem, lasīja mellenes, baroja zivis un ievēlējās vēlēšanos, piedalījās pašu rīkotājās sporta stafetēs, rīkoja ūdens spēles un sildījās pirtiņā. Visi nometnes dalībnieki bija priecīgi un gandarīti par iespēju kopā pavadīt laiku, aktīvi darbojoties, lietderīgi noslēdzot vasaras brīvlaiku un iepazīstot jaunus draugus. Tāda veida nometnes ir nenovērtējams ieguldījums bērnu attīstībā. Uz tikšanos arī nākošajā vasarā!

 

Esiet veseli, droši un laimīgi!

                                                                        Inese Muhamberga un Olita Kuksa

12.09.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums