Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Vācijas vēstniecība Rīga pieņem pieteikumus Vācijas Bundestāga Starptautiskajām parlamenta stipendijām

Līdz š.g. 31. jūlijam Vācijas vēstniecība Rīga pieņem pieteikumus Vācijas Bundestāga Starptautiskajām parlamenta stipendijām.

 

Šī programma ir ilgtermiņa politiska investīcija, kuras mērķis ir veicināt un nostiprināt Vācijas un programmas dalībnieku pārstāvēto valstu partnerību un sadarbību.2021. gadā programma norisināsies laika periodā no marta sākumā līdz jūlija beigām. Aptuveni 120 dalībnieki no 50 valstīm varēs strādāt kādas Bundestāga deputātes vai deputāta birojā, kā arī apmeklēt dažādus Bundestāga un politisko fondu rīkotus seminārus un informatīvos pasākumus. Turklāt dalībnieki būs reģistrēti kā Berlīnes Humbolta Universitātes programmu studenti un varēs apmeklēt arī abu pārējo Berlīnes universitāšu lekcijas.

 

Kandidātiem ir jābūt pabeigtai augstākai izglītībai un vācu valodas zināšanām vismaz B2 līmenī. Programmai sākoties, kandidāti nedrīkst būt sasnieguši 30 gadu vecumu. Kandidātu profesionālajiem mērķiem vajadzētu būt saistītiem ar darbu valsts civildienestā vai ar kādu citu darbības jomu valsts sabiedriskajā dzīvē.

 

Programmas dalībnieki no Vācijas Bundestāga saņems stipendiju 500,- EUR menesī. Tāpat tiks apmaksāta veselības, nelaimes gadījumu un civiltiesiskās atbildības apdrošināšana, ceļa izdevumi braucienam uz Berlīni un atpakaļ, kā arī nodrošināta bezmaksas naktsmītne.

 

Informācija par pieteikšanos: https://riga.diplo.de/lv-lv/aktuelles/-/2100900

 

Pielikumā: Bundestāga vēstule.info (4)

17.06.2020.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums