Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

“Tēja ar darba devējiem”

2016.gada 13. oktobrī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” pulcējās jaunieši un vasaras nodarbinātības programmas īstenotāji izvērtēšanas pasākumā “Tēja ar darba devējiem”.

 

Pasākums “Tēja ar darba devējiem” ir kļuvis par ļoti nozīmīgu pasākumu Rēzeknes pilsētā dzīvojošajiem jauniešiem, jo tieši gadu atpakaļ tika izvērtēti jauniešu pieredzes stāsti un uzklausīti jauniešu priekšlikumi. Pateicoties Rēzeknes pilsētas domes deputātiem, šogad vasaras nodarbinātības programmai tika piešķirts divkāršots finansējums, kas ir 28 460 eiro, un ar domes lēmumu tika sniegta iespēja arī 12.klašu jauniešiem piedalīties vasaras nodarbinātības programmā. Konkursa budžeta ietvaros šogad varēja apstiprināt par 37 vakancēm vairāk nekā 2015. gadā, un jauniešiem tas bija papildus atbalsts un  motivācija gūt savu pirmo darba pieredzi. Šogad vasaras nodarbinātības programmā tika nodarbināti 77 jaunieši un šovasar ar savu pieredzi un zināšanām dalījās 21 darba devējs.

 

Pasākumu “Tēja ar darba devējiem” atklāja Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs vadītāja Jevgenija Kušča un Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs. Izvērtēšanas pasākuma laikā darba devēji un jaunieši pateicās par iespēju piedalīties šajā projektā, kā arī  veiksmīgo savstarpējo sadarbību. Izvērtēšanas pasākumā “Tēja ar darba devējiem” piedalījās pārstāvji no Rēzeknes pilsētas domes sporta pārvaldes, Izglītības un  atpūtas biedrības „OZOLAINE” profesionālās izglītības centra „IDEJA, Rēzeknes pilsētas domes pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs”, SIA Mācību centrs “Austrumvidzeme”, SIA Olimpiskais centrs, SIA “Rēzeknes celtniecības ražotne Nr.5”, Rēzeknes pilsētas domes pārvaldes “Sociālais dienests”, SIA “Aleksii” veikals “Zaļais”, Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes pensionāru sociālo pakalpojumu centrs, Rēzeknes pilsētas domes pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs”  tūrisma attīstības centra, Rēzeknes pilsētas domes pašvaldības aģentūras “Rēzeknes  Kultūras un Tūrisma centrs” Nacionālo biedrību kultūras nama, Rēzeknes Augstskolas Biedrības “Rēzeknes Augstskolas absolventu asociācija”, SIA “LEKON” kafejnīcas “Rositten”, SIA “Rēzeknes slimnīca”, SIA “Alex service”.

 

Pasākuma laikā jaunieši un darba devēji tika iepazīstināti ar spēli “Rēzeknes sirdspuksti Latvijai”, kas tika izstrādāta valsts programmas projekta “Rēzeknes sirdspuksti Latvijas simtgadei” ietvaros. Projekts tika īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas jaunatnes politikas valsts programmas 2016.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. Koka spēle “Rēzeknes sirdspuksti Latvijai” ir izzinošā Latvijas pilsētu spēle, kuras mērķis ir stiprināt jauniešu pilsonisko apziņu savai valstij.  Tā ietver sevī nozīmīgu informāciju un vēsturiskos faktus par Latvijas valsts pilsētas ģerboņiem, simboliem un apskates objektiem.  Kopā tā ietver informāciju par 41 Latvijas pilsētu.

 

Pasākuma otrajā daļā visi klātesošie tika aicināti izteikt savus priekšlikumus un ierosinājumus, lai turpmāk vasaras nodarbinātības programmu varētu vēl veiksmīgāk un produktīvāk realizēt, gan skatoties no jauniešu, gan no darba devēju puses. Izvērtēšanas pasākumā jaunieši kopā ar darba devējiem izteica sekojošus ierosinājumus un priekšlikumus:

  • Palielināt finansējumu un prakses vietu skaitu;
  • Popularizēt brīvprātīgo darbu, un lai katrs jaunietis varētu iesaistīties brīvprātīgajā darbā jau no 16 gadiem;
  • Rast iespēju tāda veida projektu realizācijai visa gada garumā, tādējādi ļaujot jauniešiem strādāt skolas laikā vismaz dažas darba stundas dienā;
  • Lai jaunieši varētu aktīvāk iesaistīties darba procesā un pildītu tiešus darba pienākumus, kas ir norādīti amata aprakstā, tādējādi gūstot vairāk darba pieredzes noteiktajā amatā;
  • Lai darba devēji pavadītu vairāk laika kopā ar nodarbinātiem jauniešiem;
  • Nodarbināt jauniešus tikai līdz 11.klasei ieskaitot;
  • Kvalitatīvāk izstrādāt pieteikuma anketas.

 

Mēs izsakām lielu paldies visiem darba devējiem un jauniešiem par siltajiem vārdiem un ziediem, paldies, ka jūs atradāt iespēju būt klāt mūsu jaukajā izvērtēšanas pasākumā. Mēs pateicamies par atsaucību un veiksmīgu sadarbību Rēzeknes pilsētas domei, ar kuras atbalstu varēja tikt realizēta Jauniešu karjeras un vasaras nodarbinātības programma. Vēlamies pateikties Rēzeknes pilsētas Jauniešu domes jauniešiem Elizabetei Gailei un Reinim Aniskovičam par sarūpēto muzikālu sveicienu, paldies mūsu atraktīvajiem Rēzeknes pilsētas domes jauniešiem Līgai Ivanovai un Reinim Aniskovičam par pasākuma vadīšanu.

 

Mēs ceram, ka nākošgad jauniešu un darba devēju interese iesaistīties šinī projektā tikai pieaugs un gan jaunieši, gan uzņēmumi iegūs nenovērtējamu sadarbības un darba dzīves pieredzi, jo jauniešiem vasaras nodarbinātības programma ļāva gūt nenovērtējamas zināšanas un pirmo darba pieredzi, iepazīt jaunus cilvēkus un lietderīgi pavadīt vasaras brīvlaiku.

Informāciju sagatavoja ARPC jaunatnes darbiniece D.Pavļukeviča

 

21.10.2016.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums