Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

STĀSTNIEKU KONKURSS

Lai veicinātu mutvārdu kultūras izpratni, atjaunotu un attīstītu stāstīšanas tradīcijas, – Valsts izglītības satura centrs organizē stāstnieku konkursu “TECI, TECI VALODIŅA”.

 

2.novembrī ARPC “Zeimuļs” telpās norisa šī konkursa 1.kārta, kurā piedalījās astoņpadsmit folkloras studijas “Vīteri” audzēkņi, kurus šim pasākumam sagatavoja kolektīva vadītāja Sandra Stare. Konkursu ar skanīgiem priekšnesumiem kuplināja studijas jaunākā un vidējā kapela, bet vērtēja – bērnu vecāki un vecvecāki.

 

Katram konkursa dalībniekam bija jāiepazīstina ar sevi un jāizstāsta viena latviešu tautas pasaka. Kā pavēstīja S.Stare – pasākums noritēja sirsnīgā atmosfērā, visi bērni bija gatavojušies gana apzinīgi un tāpēc arī snieguma kvalitāte neizpalika. Vislabāk tomēr pasaku stāstnieka lomā izdevās iejusties Diānai Bernānei, Amandai Mileikai, Krišjānim Laizānam un Krišjānim Zeltiņam. Viņi noteikti turpinās sacensties Stāstnieku konkursa pusfinālā, kurā piedalīsies Ziemeļlatgales novada bērni. Pusfināla dalībniekiem uzdevums būs krietni sarežģītāks: jāizstāsta gan pasaka, gan kāds neparasts gadījums no dzīves un arī – īss sižetisks prozas žanrs, piemēram, ātrruna, spoku stāsts vai anekdote.

 

Patīkamu gatavošanos un veiksmi turpmākajās konkursa kārtās!

 

ARPC interešu izglītības metodiķe Sarmīte Duncāne.

07.11.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums