Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

SKAISTĀS IZSTĀDES CENTRĀ “ZEIMUĻS”

Septembra krāsu košums priecē ne tikai dabā. Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” skatāmas daudzas apbrīnas vērtas mākslas darbu un fotogrāfiju izstādes.

 

Pirmā stāva foajē rotā divas brīnišķīgas ekspozīcijas – floristikas pulciņa (sk. N.Kirejeva) “Rudens ziedu” kompozīcijas un keramikas pulciņa un podnieku darbnīcas dalībnieku (sk. J.Dudukalova) darbiņi. Neparasti izteiksmīgos un uzrunājošos keramikas tēlus lieliski papildina septembra ziedu košā, daudzkrāsaino toņu palete.

 

Ikvienu apmeklētāju iepriecinās dzīvespriecīgie, dažādās gleznošanas tehnikās radītie bērnu darbi, kuri aplūkojami pirmā stāva gaiteņos – sk. J.Antonovas vadītā vizuālās mākslas pulciņa darbu izstāde “Pasaule mūsu acīm”, sk. M.Gailumas gleznošanas pulciņa tematisko darbu izstāde un studijas “Dari pats!” (sk. N.Kirejeva) audzēkņu darbu izstāde. Šie daudzie gleznojumi visbrīnišķīgākajā veidā atklāj ne tikai mazo mākslinieku iekšējās pasaules bagātību un radošumu, bet arī liecina par mūsu mākslas pedagogu pārliecinošo talantīgumu.

 

Tāpat pirmajā stāvā apskatāma arī foto ekspozīcija, kura lieliski atspoguļo ARPC “Zeimuļs” radošo pasākumu un nodarbību norisi 5 gadu pastāvēšanas laikā, kā arī foto pulciņa (sk. E.Medvedevs) dalībnieku neparastie darbi, kuri īpašā veidā uzrunā ne tikai foto mākslas, bet arī mākslas vēstures cienītājus.

 

Sevišķi ineresanta un sirsnīga ir foto izstāde “Arī mēs bijām bērni”, kurā redzami Centra darbinieku un skolotāju dubultportreti. Mūsdienu fotogrāfijai līdzās ir vismīļākā bērnības bilde, kura atklāj ne tikai bērnu pasaules burvību, bet – lielākā vai mazākā mērā – arī tā konkrētā laikposma īpašo un neatkārtojamo gaisotni.

 

Otrā stāva izstāžu telpā apskatāma Dz.Gribustes vadītās jaunrades nometnes “Zeimuļa zemē” lieliskie un dzīvespriecīgie dalībnieku darbi un fotogrāfijas.

Visi šie mūsu pilsētas bērnu, pusaudžu un jauniešu radītie mākslas darbi ir kā košs, silti uzrunājošs akcents un brīnišķīgs iedvesmas avots jaunajam mācību gadam.

 

 

 

 

14.09.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums