Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Saldējums ar lielajiem

Pirmdien, 2020. gada 1. jūnijā, kad pasaulē plaši tiek atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena un šogad aprit jau 70 gadi kopš tā globāli tiek svinēta  dažādās valstīs, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs “Zeimuļs” rīkoja diskusiju pasākumu “Saldējums ar lielajiem”, kas šajā sezonā tika rīkots nedaudz savādāk.

 

Pasākumā piedalījās nometnes “Mazo princešu un džentelmeņu skola” 25 dalībnieki, kuri neformālā vidē tikās ar VUGD Rēzeknes daļas un Rēzeknes policijas pārstāvjiem.

 

Tikšanās mērķis bija nepiespiestā un draudzīgā gaisotnē iepazīstināt bērnus ar augstāk minēto nozaru darbību un ļaut uzdot sev interesējošos jautājumus, kā arī saņemt vērtīgas atbildes un padomus.

 

Diskusijas laikā bērni apsprieda vairākus “drošības” jautājumus, piemēram, “Kas ir drošība?”,  “Kā vecākiem būtu jārīkojas situācijās, kad bērns neklausa?”,  “Vai bērns pieaugušajiem var pateikt “nē”?” un citi jautājumi, kas skar drošību. Visi diskusijas dalībnieki uzsvēra, ka vēlas dzīvot vidē, kurā būtu aizsargāti pret iespējamiem apdraudējumiem, kā arī obligāti ir jāievēro noteikti drošības pasākumi ikdienā, piemēram, šķērsojot ielu vai peldoties ezerā.

 

Bērniem šis bija neaizmirstams pasākums, kura laikā viņi kopā ar VUGD un Rēzeknes policijas pārstāvjiem varēja apspriest sev aktuālos jautājumus.

 

Vēlamies pateikties visiem, kas atbalstīja un iesaistījās pasākumā “Saldējums ar lielajiem”, it īpaši Kārtības policijas nodaļas nepilngadīgo lietu vecākajai inspektorei majorei Ilzei Platpīrei un Latgales reģiona brigādes Rēzeknes daļas vada komandiera vietniekam, virsnieka vietniekam   Maksimam Dimperam  un Rēzeknes pilsētas bērniem par aktīvu līdzdarbošanos pasākuma laikā.

 

Rēzeknes pilsētas Jauniešu dome arī atzīmēja vasaras sākumu un bērnu aizsardzības dienu ar svinīgo Jauniešu domes sēdi un saldējumu! Lai mums visiem, silta un patīkamiem mirkļiem bagāta vasara!

Eleonora Ivanova

WhatsApp Image 2020-06-01 at 14.20.07 WhatsApp Image 2020-06-01 at 15.46.59

 

 

 

02.06.2020.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums