Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Sagaidot māmiņu dienu!

9,maijā ARPC “Zeimuļs” notika divi sirsnīgi un mīļi pasākumi veltīti Mātes dienai, kura ik gadu tiek svinēta maija otrajā svētdienā.

 

Dienas pirmajā daļā Centrā ciemojās Rēzeknes pilsētas speciālās pirmsskolas izglītības iestādes „Rūķītis” grupiņa “Vēja rūķis” un audzēkņu vecāki.  Centra pedagogi un grupiņas audzinātāji bija sagatavojuši aizkustinošu un radošu pasākumu bērnu vecākiem. Tas sākās ar šādiem vārdiem : “ Ir viens cilvēks, kuru var salīdzināt ar sauli. Ir viens cilvēks, kurš ir spējīgs uz lielām sāpēm un uzupurēšanos. Ir viens cilvēks, kuram parādu nespēsim atdot nekad.  Ir viens cilvēks – un tā ir māmiņa. Māmiņa ir ne vien dzīvības devēja, bet arī mūsu sargeņģelis, mūsu jūtu pasaules dārgums un vērtību mērs. Lai kā mums katram dzīvē klātos, ir viens cilvēks, kurš spēj saprast mūsu dvēseles dziļākās ilgas un sapņus, kurš spēj mīlēt pašaizliedzīgi, aizmirstot par sevi, kurš nojauš bailes, kas mūs apdraud, un kurš grib kļūt par balstu mums visos ļaunajos negaisos. Tas viens cilvēks – tā ir māmiņa.”

 

Katrs no grupiņas audzēkņiem bija sagatavojis pašdarinātu apsveikuma kartiņu, kuru pasniedza savai māmiņai un pateica svarīgākos vārdus : “Māmiņa, es tevi mīlu”.  Pēc tam sekoja pasākuma radošā daļa, kad mammas kopā ar bērniem izveidoja kaklarotas no FIMO masas.

 

Dienas otrajā daļā notika ARPC “Zeimuļs” folkloras kopas “Vīteri” mīļkoncerts, kurā piedalījās gan mazākie dalībnieki, kuriem tā bija pirmā uzstāšanās pieredze, gan arī pieredzējuši dalībnieki. Koncerta laikā skanēja dažādas tradicionālās dziesmas un skaņdarbi, bērni demonstrēja apgūtās prasmes spēlēt uz dažādiem mūzikas instrumentiem. Kā arī bērni demonstrēja latgaliešu tautas rotaļas un iemācīja vecākiem vairākas dejas.

 

Šī diena Centrā atgādināja to, ka saspringtajā un steidzīgajā ikdienā ir jāatrod laiks, lai kopā ar bērnu pavadītu kādu neaizmirstamu brīdi, kopā darboties un gūt jaunas emocijas un novērtēt viņa centienus iepriecināt savu māmiņu. Liels paldies bērnu vecākiem par sirsnīgumu un dalību pasākumos. Kā arī paldies skolotājām Evitai Kovaļonokai, Inesei Muhambergai, Sandrai Starei un Elīnai Reinikai!

 

Novēlām mīlestības un prieka pilnu Mātes dienu!

 

 

Interešu izglītības metodiķe Agita Gailiša

 

 

 

 

10.05.2019.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums