Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Rēzeknes pilsētas jaunieši aktīvi iesaistās PuMPuRS projektā

Kopš jūnija sākuma biedrība “TFK Rēzekne” aktīvi realizē jaunatnes iniciatīvas projektu “Motivē sevi”, kurā ir apvienojušies un rosīgi darbojas Rēzeknes pilsētas Jauniešu domes jaunieši un jaunieši no Rēzeknes 3.vidusskolas.

 

Projekta “Motivē sevi” ietvaros jau ir notikušas vairākas aktivitātes: jūnijā jaunieši varēja iesaistīties divu dienu apmācībās, kas tika vērstas uz neformālās izglītības izmantošanu un nozīmības izprašanu, jūlijā jaunieši devās klusuma pārgājienā, kura laikā tika apgūtas relaksācijas metodes, elpošanas vingrinājumi, kas ikdienā palīdzētu tikt galā ar stresu, jogas meistarklase, kas notika brīvā dabā un ēdiena gatavošanas meistarklase.

 

Arī augusta mēnesis ir bijis īpaši piesātināts, jo jaunieši iesaistījās divu dienu pašizpausmes apmācībās. Šīs apmācības vadīja eksperte, individuālās izaugsmes trenere – prodekāne Daina Einberga. Apmācību tēma bija īpaši tuva jauniešiem, jo tajās tika stāstīts par mērķu sasniegšanas algoritmiem – kā sasniegt vieglāk un ātrāk, kā ikvienu mērķi padarīt par progresa mērauklu, kas motivētu un sniegtu enerģiju. Šīs esot  bijušas pavisam citādas un neierastākas apmācības, jo tās notika treniņa formātā un jaunieši iesaistījās vairākās praktiskās nodarbībās, kuru laikā strādāja ar sev izvirzītajiem mērķiem. Apmācībās tika sniegts ieskats mērķu sasniegšanas algoritmos, kas jau tiek izmantoti dažādās pasaules valstīs. Katrs dalībnieks apmācību laikā padziļināti darbojās ar vienu no saviem mērķiem, lai varētu izprast kā to var sasniegt maksimāli viegli, ātri un strukturēti. Apmācību noslēgumā jaunieši jutās gandarīti par iegūtajām zināšanām, ideju pilni un gatavi virzīties uz priekšu savu uzstādīto mērķu sasniegšanas virzienā.

 

Arī maziem soļiem tuvojas projekta noslēdzošā aktivitāte, kas notiks 16.septembrī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs”, kuras laikā tiks izvērtētas visas projekta īstenotās aktivitātes un tiks pasniegti apliecinājumi jauniešiem par dalību projektā.

 

 

“Šo jaunatnes iniciatīvas projektu pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS).”

 

Projekta koordinatore Dana Pavļukeviča

 

03.09.2020.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums