Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Rēzeknes jaunieši piedalījās starptautiskā nometnē Vācijā

Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestāde „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” jau vairākus gadus sadarbojas ar Vācijas sporta un brīvā laika organizāciju „SchierkeBaude”. Šogad nometnes nosaukums bija “Move and Taste”, tajā jauniešiem bija iespēja divas nedēļas piedalīties dažādās aktivitātēs ar šādu tematiku.

 

Nometne Vācijā ir lieliska iespēja jauniešiem iepazīt cilvēkus no dažādām valstīm, pilnveidot savas prasmes un gūt neaizmirstamas atmiņas. Šogad uz Šīrki devāmies mēs – 9 jaunieši, kuri visu gadu ir aktīvi strādājuši Rēzeknes pilsētas jauniešu domē un esam ļoti priecīgi par iespēju visi kopā doties piedzīvojumā.

 

Braucot uz Šīrki mūs visus nepameta saviļņojuma sajūta, gaidot kaut ko sev vēl nezināmu, bet tik ļoti kārotu. Ceļš nebija viegls, taču emociju un piedzīvojumu garšas pilns.

 

Jau pašā pirmajā dienā iepazināmies ar nometnes dalībniekiem no 6 dažādām valstīm – Vācijas, Čehijas, Ungārijas, Lietuvas, Rumānijas un Polijas. Visātrāk kopīgu valodu atradām ar jauniešiem no Čehijas un Lietuvas, taču arī ar citu valstu pārstāvjiem komunicējām labprāt. Divu nedēļu garumā katrs strādājām arī jauktās darba grupās, kur no katras valsts bija 1 vai 2 pārstāvji. Šogad bija vērojama īpaša dažādība to tematikās (gardēžu darbnīca, dokumentētāju grupa, skaista un laimīga dzīve, fitness, dejošanas darba grupa, amatniecība un “Sports ir stilīgi – stilīgi ir sports?”), tāpēc tas ļāva katram atrast sev interesējošu darba grupu.

 

Esot nometnē pazūd valodas barjeras, aizspriedumi par dažādu valstu kultūrām, ja vien tādi bija. Mēs visi esam kā viens vesels visu 2 nedēļu garumā, jo tikai sadarbojoties visi kopā mēs varam pilnvērtīgi un ar smaidu sejā izbaudīt nometni. Būt internacionālā vidē ir lieliska pieredze. Tā var iegūt jaunus draugus no dažādām valstīm un tas ir lieliski!

 

Katra diena nometnē bija piepildīta ar dažādām aktivitātēm, lekcijām un pārbaudījumiem. Tomēr mums bija iespēja arī kopīgi atpūsties, ne tikai strādāt, jo, piemēram, vakaros notika katras valsts nacionālais vakars vai kāda ballīte.

 

Nometnes ietvaros bija arī vairākas ekskursijas. Wernigerodē un Quedlinburgā piedalījāmies orientēšanās aktivitātēs, kur šādā veidā paši izzinājām pilsētu galvenos un interesantākos apskates objektus, kā arī skaistākās vietas. Elbauenparkā apmeklējām zinātnisko centru un taureņu māju. Savukārt Magdeburgā notika ekskursija pa jauniešu iecienītākajām vietām, kas mums likās ļoti saistoša un pilna ar pozitīvu lādiņu. Bijām arī pilsētā Halberstadt, kur notika 12.gs. katedrāles apskate. Tur baudījām arī lieliskus skatus un emocijas, ejot pa garāko virvju tiltu Eiropā.

 

Neizpalika arī kāpšana kalnos. Kā pirmo pārvarējām Wurmberg – otro augstāko Harcas reģionā. Taču visspilgtāk atmiņā noteikti paliks Brocken kalna pārvarēšana, kas ir augstākais kalns Ziemeļvācijā (1142 m), jo tajā mēs kāpām naktī, lai pašā rīta agrumā jau būtu kalna virsotnē un varētu baudīt neaizmirstamu saullēktu. Šis pasakainais skats mums paliks atmiņā uz visu dzīvi.

 

Nometnes laikā mums visiem bija iespēja arī izmēģināt savas spējas alpīnismā – kāpjot klintīs. Tas prasīja pārvarēt bailes un noticēt sev, taču visi ar to tika galā un spēja sasniegt virsotni.

 

Mēs piedalījāmies arī konferencē ”Sporty, healthy…happy?”, kura sastāvēja no 3 fāzēm – kritiskās, fantāzijas un realizācijas. Noslēgumā mēs izstrādājām projektu, kuru realizēt savā pilsētā visa gada garumā, lai iepazīstinātu un mudinātu cilvēkus uz veselīga dzīvesveida ievērošanu.

 

Liels paldies Eleonorai Ivanovai par doto iespēju pavadīt neaizmirstamas 2 nedēļas tik skaistā vietā, iepazīt jauniešus no citām valstīm un pilnveidot sevi, savas spējas. Katra diena bija kā jauns piedzīvojums un iemācīja kaut ko savu. Mēs uzlabojām savu fizisko formu, valodu prasmes, guvām jaunas zināšanas, draugus, pieredzi un atmiņas, kuras nekad neaizmirsīsim.

 

14.08.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums