Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Rēzeknes čempioni šahā – 6.vidusskola

Piektdien, 30.novembrī, notika septītais pēc kārtas Rēzeknes pilsētas izglītības iestāžu 2018./2019. mācību gada Komandu čempionāts šahā jeb Skolu komandu kauss. Šogad cīņā pie rūtainajiem galdiņiem iesaistījās 8 komandas, 38 skolēni. Turnīrs aizvadīts pēc riņķa sistēmas ar laika kontroli 12 minūtes uz partiju katram dalībniekam plus 3 sekundes par gājienu, komandā 4 spēlētāji un rezervisti. Piekto gadu sacensību vieta ir nemainīga – Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs „Zeimuļs”.

 

Izcīnot 7 uzvaras septiņos mačos (14 punkti) par pilsētas čempioni kļuva Rēzeknes 6.vidusskolas komanda. Kausu un zelta medaļas saņēma Laimonis Taranda, Maksims Šestakovs, Aleksejs Bikovs un Valērijs Čakovs. Par šaha vicečempioni ceturto gadu pēc kārtas tiks saukta Rēzeknes 3.vidusskolas komanda (12 punkti), kuras sastāvā Jekaterina Smirnova, Artēmijs Vinogradovs, Jurijs un Vera Koršenkovi. Pēc trīm gadiem uz pjedestāla atgriezās Rēzeknes 2.vidusskolas vienība izcīnot bronzas medaļas ar 8 punktiem. Komandas dalībnieki: Raivis Otzulis, Dzintars Kuzņecovs, Aleksandrs Skarnelis, Dmitrijs Jermolajevs, vēl palīdzēja  rezervisti brāļi Darians un Rodions Ļebedevi (pēdējie trīs ir mūsu centra audzēkņi).

 

Labākie pie galdiņiem saņēma zelta medaļas: 1.A.Kazmerika – 7 punkti no 7 (Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzija), 2.M.Šestakovs – 7 p., 3.A.Bikovs – 6 p., 3.V.Čakovs – 7 p. Sevišķi jāatzīmē trīs šahisti, kuri ir piedalījušies visos septiņos čempionātos (!). Tie ir Anna Kazmerika, Raivis Otzulis un Laimonis Taranda.

 

Sacensību tiesnesis A.Vasiļkovs

03.12.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums