Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riska jauniešu iesaiste jaunatnes iniciatīvu projektos.

Papildus individuālajam atbalstam, ko saņem skolēni projekta PuMPuRS ietvaros, tiek atbalstīti arī jauniešu iniciatīvu projekti, lai veicinātu atbalsta aktivitātes jauniešu vidū arī ārpus formālās izglītības. Projekti ir vērsti uz priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riska grupas izglītojamo motivācijas palielināšanu, turpinot izglītību un viņu aktīvas līdzdalības veicināšanu ikdienas dzīvē, kā arī iesaistīšanu jauniešu aktivitātēs un jaunatnes iniciatīvu projektos ārpus formālās izglītības. Šogad Rēzeknes pilsēta ir atbalstīti 7 projekti.

 

Biedrības “Eņģeļi ar mums” projekta “ Piedzīvojumi ikvienam” mērķis – izmantojot neformālās izglītības aktivitātes, veicināt jaun iešu izpratni par veselīga dzīvesveida ieradumiem, kā arī gūt motivāciju mainīt savu ikdienu un iesaistīties dažādos ārpusskolas pasākumos. Paredzēts ārpusskolas pasākums “Brīvā laika KVESTS”, neformālais mācību brauciens “Sports mans draugs”, foto darbnīcas un informatīvā materiāla izveidošana, neformālās aktivitātes “Veselības nedēļa”, kā arī projekta noslēguma pasākums.

 

European Association “World – Our Home” projekta “ Neformāli domā- neformāli mācies” laikā paredzēts atklāšanas pasākums “Lai izdodas!”, aktivitāte “Neformālā izglītība mūsdienu jaunietim – iespējas, kuras jāizmanto”, diskusija par veselīgu pārtiku un dzīvesveidu, sēklu sēšana podiņos, mācību ekskursija uz Eko saimniecību “Liepkalns”, aktivitāte “Mācāmies valodas”, teatrālā nodarbība “Izpaud sevi caur kustībām” un projekta noslēguma pasākums “Esi aktīvs arī turpmāk!”.

 

Biedrības “Crystal” projekta “Uzdrīksties- sasniedz jaunas virsotnes” mērķis ir pilnveidot jauniešu saskarsmes prasmes, pašmotivācijas iemaņas un veicināt viņu aktīvu līdzdalību ikdienas dzīvē, veidojot vēlmi turpināt mācības izglītības iestādē un popularizēt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, sekmējot jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanos. Projekta laikā notiks tikšanās ar jauniešiem un viņu vecākiem, jauniešu darba grupas tikšanās un neformālās izglītības apmācības.

 

Biedrības TFK Rēzekne projekta “Motivē sevi “ laikā notiks divu dienu apmācības par neformālo  izglītību, klusuma pārgājiens, divu dienu pašizpausmes apmācības. Pašizpausmes apmācībās tiks sniegts ieskats mērķu sasniegšanas algoritmos, kas jau tiek izmantoti dažādās pasaules valstīs, kā arī būs iespējams uzzināt par biežāk pieļautajām kļūdām, ar kurām cilvēki mēdz sastapties ceļā uz mērķi. Katram dalībniekam pasākuma laikā tiks sniegta iespēja strādāt ar vienu no saviem mērķiem, lai saprastu, kā to sasniegt maksimāli viegli.

 

Biedrības “RTA absolventu asociācija” projekta “ Pareizais virziens” laikā paredzēta neformālā nodarbība “Līderība”, darbnīca “Radošais uzņēmējs”, izzinoša ekskursija uz Madonu, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas apmeklējums, tikšanās ar modes lietpratēju, tikšanās ar IK “Kuzņecova porcelāna fabrika” pārstāvjiem, tikšanās ar ēdināšanas uzņēmuma pārstāvjiem, biedrības “Izglītības un inovāciju centrs LoDe” īstenota aktivitāte.  Projekta mērķis darbnīcu, meistarklašu, ekskursiju, fitnesa nodarbību organizēšana izmantojot neformālās izglītības metodes.

 

Biedrības “SEDNA” projekta “Pirmais solis iniciatīvā “ mērķis ir izmantojot neformālās izglītības metodes, popularizēt jauniešu vidū dabaszinātnes, kā arī veicināt jauniešu pašīstenošanos, attīstīt kritisko un radošo domāšanu, spēju plānot un realizēt savas idejas. Projekta laikā paredzētas jauniešu darba grupas tikšanās, neformālais piedzīvojumu brauciens “Iedvesmojies”, zinātkāres spēļu un eksponātu veidošana, gatavošanās prezentācijai, spēļu un eksponātu izvietošana.

 

Biedrības “Piedzīvojumu gars” projekta “Klases stunda. Skolas līnija. EZIS RĒZEKNĒ” mērķis ir iesaistīt jauniešus t.s. PMP riskagrupas jauniešus, neformālās izglītības aktivitātēs, lai motivētu jauniešus aktīvāk līdzdarboties sociālajā un sabiedriskajā dzīvē, radīt pašiem savus izglītojošos piedzīvojumus un iemācīties uzstādīt un sasniegt savus mērķus. Projekts virzās uz ideju, kur klases ietvaros jaunieši var justies droši un viens otru atbalstīt gan skolas, gan ārpus skolas dzīvē.

 

Projekta tiks iesaistīti Rēzeknes 6. vidusskola, Rēzeknes 2. vidusskola, Rēzeknes 5. vidusskola, Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija, Rēzeknes pamatskola-attīstības centrs un  Rēzeknes 3. vidusskola.

 

Projekta kontaktpersona Eleonora Ivanova

1223

11.05.2020.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums