Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Pasākums “ Vēstures pietura”

logo 1Trešdien,17.augustā  Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs ‘’Zeimuļs” aicināja ikvienu jaunieti piedalīties projekta “Rēzeknes sirdspuksti Latvijas simtgadei” aktivitātē “Vēstures pietura” Latgales kultūrvēstures muzejā.

 

“Vēstures pietura”  bija interaktīvs pasākums, kura laikā jauniešiem bija iespēja interaktīvā veidā atcerēties vēstures faktus. Pasākums tika organizēts sadarbībā ar Latgales kultūrvēstures muzeja komandu. Pasākuma ietvaros bija komandas uzdevumi ar teātra un dziedāšanas elementiem.

 

Jaunieši tika sadalīti deviņās komandās. Katrai komandai tika iedalīts nolikums ar dotajiem uzdevumiem. Bija doti vairāki uzdevumi, piemēram , bija jādzied Rēzeknes himna, jānolasa teksts latgaliešu valodā, jāatpazīst dotās latviešu dziesmas, uzzināt vairāk par Rēzeknes goda pilsoņiem, sataisīt foto ar A. Kūkoju, izglītot Rēzeknes pilsētas iedzīvotājus par Rēzeknes vēsturiskiem objektiem, dejot “ Ābrama polku”, sacerēt pantiņus par Rēzekni, jānofilmē reklāmu Latgales kultūrvēstures muzejam. Neskatoties uz lietaino lauku, jaunieši godprātīgi izpildīja visus uzdevumus un ieguva jaunas zināšanas, iepazinās ar savas pilsētas un valsts vēsturi, lietderīgi un jautri pavadīja laiku. Pasākuma organizatoru komandā darbojas 20 aktīvākie Rēzeknes pilsētas Jauniešu domes dalībnieki un ARPC Jaunatnes lietu nodaļas darbinieki. Visas komandas saņēma pateicības balvas par dalību pasākumā. Vēlamies pateikties visiem, kas palīdzēja organizēt tik fantastisko pasākumu, īpaši   Latgales kultūrvēstures muzeja komandai par atbalstu un palīdzību pasākumā organizēšanā un īstenošanā.

 

Nākama projekta aktivitāte “ Esi eksperts !”notiks 21.09.2016, tās būs  Erudīcijas konkurss, kas palīdzes noskaidrot, cik labi jaunieši iesaistījās aktivitātes un izzināja Latviju, tiks sagatavoti jautājumi par visam iepriekš notikušiem pasākumiem Pasākuma tēmas: ēdieni, kultūra, tradīcijas, veselīgs dzīvesveids.logo2

 

Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2016. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. Valsts programmas pasākumus īsteno „Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra”. Projekta pieteicējs – Rēzeknes pilsētas dome.

 

Projekta mērķis – aktivitāšu organizēšana jauniešiem, izmantojot neformālās izglītības metodes, kur caur dažāda veida aktivitātēm tiks stiprināta viņu pilsoniskā apziņa un patriotiskā piederība savai pilsētai, valstij.

 

Ikviens jaunietis ir aicināts iesaistīties projektā, vairāk informācijas pie Austrumlatvijas radošu pakalpojumu centrs jaunatnes lietu speciālistes, projekta koordinatores Eleonoras Ivanovas tālr.: 26033202.

 

Kristīne Kovalenko   projekta dalībniece

23.08.2016.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums