Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Pasākums “Mana izaugsmes iespēja”

Šī gada 22.februārī Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestādes  Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “ Zeimuļs”  otro reizi notika pasākums “ Mana izaugsmes iespēja”, kas jauniešiem vienuviet piedāvāja iegūt visaptverošu informāciju par mācību iespējām Latvijā, mācību kursiem, brīvprātīgo darbu, neformālo un interešu izglītību, ar mērķi palīdzēt izvēlēties sev  piemērotāko izaugsmes ceļu.  Sev noderīgu informāciju šeit varēja atrast gan bērni, gan pieaugušie.

 

Pasākumu atklāja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs” vadītāja Jevgenija Kušča un Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings kā arī iniciatīvu projekta “ Rožu Balle” dalībnieki ar skaisto valsi. Pasākumā klāt bija arī mūsdienu deju kolektīva dalībnieki (skolotāja Anna Zmeikina) un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs” interešu  izglītības programmas “Modernās dejas” pārstāvji – Eduards Mikučs un Mirabella Rudusāne ( skolotāja Ilona Kalniņa), deju kolektīvs “ Soul Call”( skolotāja Karīna Kraine), solistes Diona Liepiņa un Diana Dvoračeka ar saviem priekšnesumiem.

 

Šogad pasākumā “Mana izaugsmes iespēja” piedalījās 11  profesionālās un augstākās izglītības iestādes no visas Latvijas – Rēzeknes tehnoloģiju akadēmija, Biznesa augstskola Turība, Stockholm School of Economics in Riga,  Banku augstskola, Rīgas Tehniskā universitāte Daugavpils filiāle, Baltijas Starptautiskā akadēmija, Valsts robežsardzes koledža, Latvijas Universitātes Paula Stradiņa medicīnas koledža, Rēzeknes tehnikums, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža, iepazīties ar profesijām palīdzēja arī Valsts Policijas darbinieki.

 

Bērniem un jauniešiem bija piedāvāta iespēja piedalīties Lego robotikas, sveču liešanas, fimo, foto pulciņa, maciņu veidošanas, dāvanu maisiņu veidošanas, “Pavasara prieka”  darbnīcās, ko piedāvāja ARPC “Zeimuļs” interešu izglītības pedagogi. Tāpat varēja piedalīties kulinārijas meistarklasē “Brīvprātīgais darbs bez robežām”, ko vadīja Erasmus EVS brīvprātīgās Dzhamiliya Aminova  no Krievijas un Lucie David no Francijas EBD projekta Nr 2018-1-LV02-KA125-002031 “Challenge yourself for EVS in Latvia”  un biedrības SEDNA organizētā meistarklasē “Mūsdienu tendences veselīgu uzkodu gatavošanā”, ko vadīja veselīga uztura speciāliste Olga Peļņa, kas tika piedāvāta projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu organizēšana Rēzeknes pilsētā”, ko īsteno Rēzeknes pilsētas pašvaldība, izmantojot Eiropas Sociāla fonda (ESF) finansējumu.

 

Tāpat jauniešiem bija iespēja piedalīties mācību ekskursijās uz Valsts robežsardzes koledžu, VUDG Rēzeknes nodaļu un Rēzeknes tehnikumu kur viņus sagaidīja mācību iestāžu un organizāciju darbinieki  ar interesantu stāstījumu, kas deva lielāku priekšstatu par šo organizāciju un mācību iestāžu darbību.

 

Pasākuma ietvaros notika gan Valsts robežsardzes koledžas kinologu paraugdemonstrējumi, gan Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Apģērbu dizaina izglītības programmas audzēkņu kursa darbu un diplomdarbu modes skate.

 

Tāpat arī jauniešiem bija iespēja tikties ar vairāku Rēzeknes uzņēmumu pārstāvjiem, uzzināt par viņu uzņēmumos piedāvātajām vakancēm un iepazīties ar noteikto profesiju aprakstiem, kā arī saņemt individuālas konsultācijas pie karjeras konsultantiem un psihologa.

 

Pateicamies ARPC “Zeimuļs” vadītājai Jevgenijai Kučšai saimniecības daļas vadītājai Svetlanai Denisovai, Jaunatnes lietu nodaļas darbiniecēm Ilzei Ontužānei un Karīnai Smirnovai, interešu izglītības pedagogiem – Jevgenijai  Dudukalovai, Nanditai Kirejevai, Edmundam Kadakovskim, Inesei Sondorei, Dzintrai Gribustei, Skaidrītei Romančukai, Evitai Skrebinskai, Annai Zmeikinai,  Rēzeknes pilsētas jauniešu domes aktīvajiem jauniešiem. Un pasākuma vadītājiem Renātei Kupcovai un Dinam Mironovam.Paldies karjeras konsultantēm- Aljonai Pavlovai, Karolinai Voginai, Kristīnei Rimša, psiholoģei Natālijai Melnei, uztura speciālistei Olgai Peļņai, izglītības pārvaldes metodiķei Tatjanai Tokorevai.

 

Pateicamies Valsts Policijas Rēzeknes iecirkņa inspektorēm un personīgi vadītājam Gunāram Paškevičam, Valsts Robežsardzes koledžas kinologiem un darbiniekiem, personīgi inspektorei kapteinei Dacei Zariņai, VUGD Latgales reģiona brigādes Rēzeknes daļas komandierim Viktoras Ščavinskim  par produktīvo sadarbību.

 

Liels paldies visu mācību iestāžu pārstāvjiem par atsaucību un dalību, paldies uzņēmumu un organizāciju pārstāvjiem, kuri atrada laiku savā saspringtajā ikdienā izbrīvēt laiku, lai tiktos ar jauniešiem un atbildētu uz viņus interesējošiem jautājumiem.

 

Pasākumu “Mana izaugsme” organizē ARPC Jaunatnes lietu nodaļa un atbalsta Rēzekne pilsētas dome un Rēzeknes pilsētas izglītības pārvalde.

 

Uz tikšanos nākošajā gadā!

Jaunatnes lietu speciāliste Eleonora Ivanova

07.03.2019.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums