Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

 PĀRSTEIGUMS!!!

Nepārspējamais pasaku meistars Kārlis Skalbe savulaik teicis, ka tad, kad nāk pavasaris, – pasakām ir jābēg. Taču garajos ziemas vakaros pa bērnistabas logu ielūkojas ne tikai mirdzošās zvaigznes un nebēdnīgais mēness radziņš, bet arī – rūķi, princeses un citi teiksmaini tēli. Un tik pierastā istaba piepeši pārvēršas noslēpumainā brīnumu salā.

 

Šajos ziemas mēnešos arī “Zeimuļa” Šūšanas darbnīca bija nedaudz pārvērtusies un radošais darba spars tajā kūsāt kūsāja! Pulciņa audzēknes, veicot interešu izglītības programmas uzdevumus, paralēli gatavoja arī ļoti, ļoti neparastu pārsteigumu. Tika darinātas piegrieztnes, šūtas lelles, gleznoti liela formāta darbi un rakstīts scenārijs. Jo meitenes veidoja pašas savu leļļu teātri!

 

Izrādes “Kaķu Pusjku ģimene un Ļaunais kaķis” pirmizrāde notika 1.martā, klātesot Centra administrācijas darbiniekiem, pulciņu audzēkņiem un skolotājiem. Jāteic, ka tas bija pirmais šāda veida pasākums “Zeimuļī” un izraisīja daudz pozitīvu emociju skatītāju rindās un nesa milzīgu gandarījumu arī pašām mazajām māksliniecēm.

 

Sižets vēsta par ģimenes attiecībām, par morālajām vērtībām un atgādina par ikdienā esošo labā un ļaunā līdzāsbūšanu un bērnu attieksmi pret to. Būtiski, ka izrādes saturiskā vērtība slēpjas ne tikai mūsdienu sabiedrībai tik aktuālajā  tēmā, bet arī tajā, ka scenārija un leļļu autores ir pašas meitenes – šūšanas pulciņa audzēknes Amēlija Gritāne un Laura Batņa, kā arī Evelīna Egle, Samanta Čubare, Anastasija Ignatjeva, Linda Batņa, Inese Buravceva u.c.

 

Sirsnīgs paldies par brīnišķīgo ideju un tās neatlaidīgo īstenošanu meitenēm un viņu skolotājām Evitai Skrebinskai un Skaidrītei Romančukai!

 

Gaidīsim arī turpmāk jaunas, radošas idejas, kuras palīdzēs iekrāsot ikdienu košās un priecīgās krāsās!

 

06.03.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums