Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Pārgājiens “Piedzīvojums visai ģimenei”

Kādā saulainā jūnija nedēļas nogalē pilsētas pašvaldības iestāde Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs “Zeimuļs” organizēja pārgājienu “Piedzīvojums visai ģimenei”. Vairākas Rēzeknes saimes – vecāki un bērni vecumā no 4 līdz 14 gadiem –  devās skaistajā pastaigā pa lieguma “Adamovas ezers” teritoriju.

 

Noklausoties instruktāžu un saistošu informāciju par apkārtējās teritorijas dabas un vēstures objektiem dalībnieki no Adamovas devās uz Sarkaņkalna pusi. Tur izveidotajā dabas takā bērni pildīja interesantus uzdevumus, vēlāk meklēja apslēpto mantu – dārgumu lādi – pie lielā granīta laukakmeņa. Visi vēroja neaizmirstamus ainavas skatus.

 

Nokļūstot atpakaļ Adamovā saules nogurdinātie varēja atvesināties ezerā. Pēc tam dabas tūristus gaidīja telšu uzstādīšanās un nojaukšanās konkurss, badmintona spēle un citas aktivitātes ezera pussaliņā. Iestiprinoties ar ugunskurā ceptām desiņām un kartupelīšiem mēs sagaidījām mākoņus. Tad arī bija laiks doties mājup.

 

Kopā nostaigāts maršrūts vairāk kā 9 kilometru garumā. Pārgājienā man palīdzēja dabas draugi, pedagogi Vadims Boļšakovs un Aleksandrs Vasiļkovs. Liels paldies viņiem visu ģimeņu vārdā. Pateicības par atbalstu Adamovas teritorijas uzraugam Andrim Rundānam un Sarkaņkalna teritorijas saimniekiem!

 

ARPC “Zeimuļs” metodiķe darbam ar bērniem un ģimenēm Olga Strode

 

17.06.2021.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums