Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Otrā nedēļa mācoties attālināti

Jau pagāja otrā nedēļa, kad ARPC “Zeimuļs” audzēkņi  aktīvi mācās attālināti, izmantojot dažādas viedierīces. Katrs no centra pedagogiem ir atradis savu veidu kā komunicēt ar audzēkņiem –veidojot WathApp grupas, sūtot īsziņas, e-pastu vai sazvanoties.

 

Šīs nedēļas laikā tika paveikti ļoti dažādi un interesanti darbi. Šūšanas pulciņu (skolotāja S. Romančuka) audzēknes veidoja interesantas kolāžas par tēmu “Burvju valstība”, apguva batikas un drēbju apdrukas pamatprincipus. Ģitrāspēles audzēkņi darbojās pēc skolotāja A. Repeļa sastādītā individuālā darba plāna un ierakstīja savus veikumus audio ierakstos. Avīzes veidošanas pamatu (skolotāja I. Brīvere) pulciņa audzēkņi uzsāka veidot avīzi, kuras galvenās tēmas ir attālinātās mācības un izaicinājumi ārkārtas situācijas laikā. Jau aprīļa vidū būs iespēja iepazīties ar jauno avīzes numuru “Zeimuļa ziņas”. Šaha pulciņa (skolotājs A.Vasiļkovs) audzēkņi pildīja dažāda veida uzdevumus, kuri palīdz labāk apgūt šaha spēles pamatus. Prieks bija redzēt, ka audzēkņi mācību procesā iesaistīja gan vecākus, gan arī vecvecākus.  Pulciņu “Gleznošana” un “Māksla mazajiem” (skolotāja I. Ontužane) pētīja kukaiņus un attēloja to zīmējumos, kā arī apzīmēja akmeņus, veidoja no tiem dažādus  dzīvniekus.  Pulciņu “Dekoratīvie darbi ar smiltīm” un “Gleznošana”  (skolotāja M. Gailuma) apguva grafikas pamatus, zīmējot sava vārda pirmo burtu, un uzsāka gatavoties Lieldienām, gleznojot pūpolus dažādās kompozīcijās. Pulciņš “Zīmēšana ar zīmuli” (skolotāja N. Ivanova) darbojas tikai pirmo gadu, bet audzēkņi jau ir izveidojuši vairākas darbu izstādes, arī darbojoties attālināti turpina zīmēt iesāktos darbus. Vides programmas “4H” skolotāja  Dz. Gribuste audzēkņu vidū ir izsludinājusi stāstu konkurss “Sajūti pavasari” , kura ietvaros katrs audzēknis raksta stāstu, iedvesmojoties no četrām fotogrāfijām ar dabas skatu pavasarī.  Pulciņa “Leļļu meistarklase”  (skolotāja A.Silauniece) audzēknes uzsāka veidot Lieldienu cāļus un nākošās nedēļas laikā mēs jau varēsim redzēt paveikto darbu.

 

Skolotājs E. Kadakovskis turpina gatavoties Rēzeknes pilsētas Lego robotikas turnīram un atbalsta savu audzēkņus dažādu radošu robotu veidošanā. Folkloras studijas “Vīteri” kapelas audzēkņi kopā ar skolotāju E. Reiniku darbojas, izmantojot video nodarbības un apgūst jaunas dziesmas un melodijas. Vokāli instrumentālais ansamblis šobrīd aktīvi darbojas pie video klipa scenārija veidošanas un nelielu video filmēšanas.  Pulciņa “Modelēšana un dekoratīvā māksla” (skolotāja I. Nartiša) audzēkņi veidoja un dekorēja dažāda veida kartona kastītes, kurās varēs ielikt gan Lieldienu olas, gan arī dāvanu Māmiņu dienai.

 

Attālinātās mācības nav iedomājamas bez fotogrāfijām. Programmu “Zibsnis” un “Zibsnītis” audzēkņi (skolotajs E. Medvedevs) šobrīd gatavo mums jaunu foto izstādi “Mans labākais kadrs 2020”.  Astronomijas pulciņa (skolotāja L. Poiša) audzēkņi aktīvi gatavojas olimpiādei un pēta zvaigznes, kuras šobrīd ir iespēja saskatīt un nofotografēt, kā arī aplūko dažādas mēness fāzes. Programmu “Palīdzi izdarīt man pašam” un “Te un tagad” (skolotājas I. Muhamberga un E. Razgaļa) audzēkņi veido katrs sava sīpola augšanas dienasgrāmatu un katru dienu pilda dažādus attīstošos uzdevumus.

 

ARPC “Zeimuļs” realizē tādas sporta izglītības programmas kā “Vingrojam trenažieru zālē” (skolotājs S. Ciguļovs), “Tuvcīņas” un “Vispusīgā fiziskā sagatavošana” (skolotājs V. Rimšs), kuru audzēkņi katru dienu pilda dažādus fiziskās sagatavotības, veiklības un izturības uzdevumus. Pulciņu “Deju ritmika” un “Aerobika” audzēkņi trenējas un apgūst jaunus deju soļus pēc skolotājas A. Pavlovas veidotiem video. Sporta deju dalībnieki atkārto jau iemācītos soļus un kopā ar skolotāju I. Kalniņu turpina attīstīt savas dejošanas prasmes. “Mūsdienu deju”  (skolotāja A. Zmeikina) un “Breakdance” (skolotājs E. Jukna) apgūst jaunu horeogrāfiju. Dejotāji katru dienu pilda  fiziskus vingrinājumus, lai atsākot klātienes nodarbības, būt labā formā un gatavi aktīvam darbam.

 

Vairāki ARPC pedagogi šo laiku velta metodiskajam darba un savu profesionālo kompetenču pilnveidošanai. Spēļu un brīvā laika istabas skolotāja M. Sulojova gatavo dažādas atjautīgas viktorīnas un aizraujošas spēles. Skolotāja L. Leiņa-Svirdineki piedalās dažāda veida vebināros un iegūs jaunas zināšanas un prasmes, kuras būs iespēja izmantot nākotnē. Skolotāji G. Koļčs un N. Kirejeva veido izdales materiālus un uzskates līdzekļus, kuru izmantos darbā ar bērniem un jauniešiem.

 

03.04.2020.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums