Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Noslēgusies projekta “Rēzeknes sirdspuksti Latvijas simtgadei” pēdējā aktivitāte

 logo2Projekta „Rēzeknes sirdspuksti Latvijas simtgadei” mērķis ir aktivitāšu organizēšana jauniešiem, izmantojot neformālās izglītības metodes, kur caur dažāda veida aktivitātēm tiks stiprināta viņu pilsoniskā apziņa un patriotiskā attieksme savai pilsētai, valstij. Projekts Rēzeknē tiek īstenots no šī gada 18. aprīļa un līdz ar septembra izskaņu  nemanot pietuvojies arī  projekta noslēgums.

 

21.septembrī ARPC “Zeimuļs” aktu zālē notika valsts programmas projekta „Rēzeknes sirdspuksti Latvijas simtgadei” noslēdzošā aktivitāte “Esi eksperts” – erudīcijas konkurss, kura mērķis bija atsvaidzināt un nostiprināt iepriekšējās aktivitātēs gūtās zināšanas par Latviju un Rēzekni. Jauniešiem tika uzdoti jautājumi par visam iepriekš notikušiem pasākumiem( tēmas: ēdieni, kultūra, tradīcijas, veselīgs desveids ,vēsture, atjautības jautājumi).

 

Jaunieši sadalījās komandā, tika izveidotas komandas – zilā komanda – “Septītās debesis”, zaļā komanda – “Daiļās zālītes”, violetā komanda – “Ilumināti”, dzeltenā – “Ķieģeļi”, oranžā komanda – “KOP” un sarkanā komanda “Tomāti”. „Esi eksperts” aktivitāte mums pierādīja, ka šis projekts ir devis jauniešiem neatsveramu pieredzi un bagātinājis jauniešu zināšanas par Rēzekni, Latviju, jaunieši lieliski tika galā ar aktivitātes jautājumiem, kā arī aktivitāte raisīja jauniešos patriotiskas jūtas un lepnumu par savas valsts bagātīgo tagadni, pagātni un daudzsološo nākotni, kuru mēs paši veidosim.

 

Nepilnu sešu mēnešu laikā jaunieši piedalījās sešās interesantās, attīstošās un demokrātisko vērtību, apziņu rosinošās aktivitātēs:

  • aktivitātē Jaunieši Talko!” – aktivitātes laikā tika veikti sakopšnas un apzaļumošanas darbi kapos un piemiņas vietās;
  • aktivitātē “ Jauniešu radošo ideju cīņas”-  neformāls  pasākums, kurā tika noskaidrots, ko jādara, lai dzīve savā pilsētā un valstī kļūtu labāka. Jauniešiem  strādājot komandās bija iespēja atraktīvā veidā piedāvāt savas, dažreiz vistrakākās, idejas noteiktu problēmu risināšanā;
  • aktivitāte “ Jaunieši sporto!” – neformāls sporta pasākums, kurš notika sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas sporta pārvaldi. Tika organizēti sporta svētki visiem jauniešiem neatkarīgi no fiziskās sagatavotības, notiks orientēšanas skrējiens un pārbaudījumi.
  • aktivitātē “ Vēstures pietura”- pasākuma laikā jauniešiem bija iespēja interaktīvā veidā atcerēties vēstures faktus, pasākums tiks organizēts kopā ar Latgales kultūrvēstures muzeja komandu;
  • aktivitātē “ Jaunieši garšo!” – kulinārijas mantojuma aktivitāte, kurā jauniešiem bija iespēja iepazīties un pašiem pagatavot Latvijas reģioniem raksturīgos nacionālos ēdienus (piemēram, Kurzemes reģionam raksturīgs ir rudzu sklandrausis), tas palīdzēja labāk iepazīt citu Latvijas reģionu kultūru un tradīcijas.

 

Kā projekta gala rezultāts tika sagatavota koka spēle “Rēzeknes sirdspuksti Latvijai”, kura ir līdzīga puzlei un spēlei “cirks“. Tādējādi ikviens bērns, jaunietis un pieaugušais varēs iepazīt Latviju interesantā veidā. Spēle tiks prezentēta visās Rēzeknes skolās un jauniešiem tā būs pieejama ARPC Zeimuļs brīvā laika istabā, ARPC JIC “ Draugu centrs” un ARPC JAC “ JACis.”

 

Mēs esam  sasnieguši projekta mērķi, jaunieši ir guvuši  jaunas prasmes, zināšanas, pieredzi un lietderīgi, ar pievienoto vērtību,  ir pavadījuši savu laiku, rezultātā jauniešos ir veidojusies piederība savai valstij, patriotiska noskaņa un lepnums dzīvot Rēzeknē, Latvijā.

logo 1

Vēlamies pateikties visiem jauniešiem par dalību šajā projektā, partneriem Rēzeknes pilsētas pašvaldības aģentūra Rēzeknes kultūras un tūrisma centram un Rēzeknes pilsētas sporta pārvaldei kā arī ikvienam, kurš mūs atbalstīja un palīdzēja, kā arī  Rēzeknes pilsētas domei , kura sniedza neatsveramu atbalstu – kopā mēs esmam devuši ieguldījumu labākai jauniešu nākotnei!

 

Ar to Rēzeknes sirdspuksti Latvijas simtgadei nebeidzas, esam apņēmības pilni īstenot vēl ne vienu vien projektu, aktivitāti, kura stiprinās mūsu patriotisko attieksmi savai pilsētai, valstij!

 

Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2016. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. Valsts programmas pasākumus īsteno Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra. Projektu konkursa mērķis: „Atbalsts jauniešu centru darbības nodrošināšanai pašvaldībās ar mērķi veidot un stiprināt jauniešu piederības apziņu”. Projekta pieteicējs Rēzeknes pilsētas dome. Projekta mērķis – aktivitāšu organizēšana jauniešiem, izmantojot neformālās izglītības metodes, kur caur dažāda veida aktivitātēm tiks stiprināta viņu pilsoniskā apziņa un patriotiskā attieksme savai pilsētai, valstij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.09.2016.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums