Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Noslēdzas  pārrobežu projekts “The Business of Future” 

Kopš 2018. gada ARPC jaunatnes lietu nodaļa  uzsāka projekta realizāciju, notika darbs ar partneriem aktivitāšu plānošanā un arī  tika meklēti dalībnieki projektam, triju mēnešu laika ikvienām ieinteresētam  bija iespēja pieteikties projektā aktivitātēm. Notika vairākas tikšanas un tika nokomplektēta grupa, no 15 cilvēkiem, kas arī visa projekta gaitā piedalījās apmācībās. Projekta dalībnieku vecums no 18 gadiem, bez vecuma  ierobežojuma.

 

Projekts “The Business of Future”  tika apstiprināts Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.- 2020. gada ietvaros.  Programmas mērķis bija sekmēt programmas reģionu ilgtspējīgu sociālekonomisku attīstību, palīdzot tos padarīt konkurētspējīgākus un pievilcīgākus dzīvošanai, uzņēmējdarbībai un tūrismam.

 

Lietuvas un Latvijas pierobežas reģionos – Utena un Rēzekne – sastopas ar līdzvērtīgām problēmām uzņēmējdarbības sektorā: jauniešu bezdarbs, emigrācija un augsta līmeņa speciālistu  un pakalpojumu iztrūkums. Utenas Biznesa informācijas centrs un Rēzeknes pilsētas pašvaldība iestāde “Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” sadarbojas ar mērķi risināt kopīgas problēmas: radīt darba iespējas strādāt radošo industriju jomā, kas ir vitāli svarīgas zināšanas un informācija ekonomikas attīstībai.

 

Projekts “The Business of Future” radīja jaunas iespējas,  stiprinot uzņēmējdarbību, elektronisko komerciju, novatorisku IT tehnoloģiju. Tādēļ, 30 radošie industriju pārstāvji – mākslinieki, amatnieki, dizaineri, studenti  soli pa solim mācījās veidot e-biznesu.

 

Projekta ietvaros Lietuvā un Latvijā tiks organizētas 4 praktiskās nodarbības, 2 mākslas gadatirgi ( festivāla Seven Hills ietvaros un Utenas pilsētas svētkos) un 1 TechCamp.( tehniska nometne, kad strādāja visi speciālisti).  Profesionāli speciālisti dalījās savā pieredzē,  kā atvērt e-veikalu, izmantojot dažādas platformas, SEO, komerciālo fotogrāfiju, mārketingu, uzņēmējdarbības apstākļus un paplašināšanu, piegādi.  Rezultātā tika izveidoti 6 jauni uzņēmumi. Projekta beigās tika izveidota bezmaksas tiešsaistes e-komercijas programma, kura būs pieejama bezmaksas latviešu, lietuviešu un angļu valodās.

 

Mācību programma no 30. aprīļa ir pieejama pēc adreses busyfuture.eu. Projekta kopējais finansējums ir  120 721eiro.

 

Vēlamies pateikties visiem, kas palīdzēja visos projekta posmos- Rēzeknes pilsētas domes Ārējo sakaru nodaļas vadītājai Nataļjai Jupatovai, domes speciālistiem, ARPC vadībai, visiem kas tika iesaistīti Utenas dalībnieku uzņemšanai Rēzeknē, Rēzeknes biznesa inkubatoram,  visiem pasniedzējiem un konsultantiem, kuri palīdzēja realizēt  projekta aktivitātes, kā arī liels paldies projekta dalībniekiem par atsaucību, ieguldītu darbu un lieliski pavadītu laiku projektā. Es arī novēlu katram attīstīt savas prasmes , turpināt iesākto un tiekties  uz savu sapņu sasniegšanu.

Projekta vadītāja  Eleonora Ivanova

11.05.2020.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums