Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

“Noķer rudeni aiz astes” Špoģu vidusskolā

6. oktobrī Špoģu vidusskolas 3.a un 4.a klašu skolēni kopā ar audzinātājām un vecākiem devās neaizmirstamā piedzīvojumā – ekskursijā „Noķert rudeni aiz astes.” Rudeni tiešām nācās ķert aiz astes, jo tas bija visā nopietnībā nolēmis parādīt, ka ir atnācis – pūta stiprs vējš, laiku pa laikam nosmidzināja smalks lietutiņš un saulīte tika ietīta pelēkos mākoņos. Tomēr šīs rudens izdarības it nemaz netraucēja izbaudīt kopā būšanu. Daugavpils novada domes atbalstītā projekta “Atver savu prātu , rokas un sirdi, atver tās jaunām lietām un cilvēkiem” ietvaros ( projekts ‘’Kopā būt’’) skolēniem, viņu vecākiem un arī skolotājām bija iespēja kopīgi izbaudīt Latgales skaisto dabu, kopā atpūsties un, protams, arī radoši darboties.

 

Rudens ķeršana aiz astes sākās kāpjot vienā no skaistākajām Latgales augstienēm- Mākoņkalnā. Gan bērniem, gan arī vecākiem, tas bija krietns fizisko spēku pārbaudījums. Toties, uzkāpjot Mākoņkalnā pavērās brīnišķīgs skats gan uz apkārtni, gan uz pilsdrupām. Tāpat visi kopā ar interesi noklausījās skolotājas Gunas Pētersones sagatavoto stāstījumu un leģendas par Mākoņkalna apkārtni un tās senajiem iedzīvotājiem. Dodoties skaistā ceļojumā Rāznas ezera apkārtnē, nav iespējams pabraukt tam garām. Vērot spēcīgā rudens vēja sakultos viļņus un to spēles, bija interesanti. Ezera krastā savāktie plakanie akmentiņi, vēlāk skolā pārvērtīsies interesantās radībiņās. Tā kā svaigais rudens gaiss, fiziskās aktivitātes prasīja daudz spēka, tad uz ugunskura ceptās desiņas garšoja lieliski.

 

Rudens ķeršana turpinājās vienā no skaistākajām Latgales pilsētām –Rēzeknē. Tajā skolēni ar vecākiem gan iepazinās ar pilsētas interesantākajām, vēsturiskām apskates vietām- pieminekli Latgales Māra, Latgales vēstniecību Gors , gan arī radoši darbojās ARPC “Zeimuļs”.

 

ARPC “Zeimuļs” fantastiskās skolotājas bija sagatavojušas interesantas nodarbības skolēniem un viņu vecākiem. Bija iespējams veidot lietas gan no Fimo plastikas masas, gan darboties keramikas pulciņa nodarbībā. Tāpat tapa arī dzijas putniņš. Interesanti skolēniem un vecākiem bija pārbaudīt savas angļu valodas prasmes darbojoties kopā ar brīvprātīgo darbu veicējiem no Eiropas valstīm- sarunājoties, veicot kopīgu darbu. Paldies par interesantām nodarbībām un atsaucību “Zeimuļs” meitenēm, vecākiem un, protams, Daugavpils novada domei par piešķirto finansējumu. Diena bija ļoti interesanta, piesātināta, radoša gan skolēniem, gan vecākiem un arī skolotājām. Kopā mums visiem izdevās noķert rudeni aiz astes.

 

Ķeriet arī jūs!

 

Avots: http://edu.dnd.lv/noker-rudeni-aiz-astes-spogu-vidusskola/#.WAUq_dJNw0Y.facebook

18.10.2016.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums