Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Neformāla tikšanās ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču

Gada laikā tika organizētas vairākas neformālās tikšanās ar lēmumu pieņēmējiem, kur  jaunieši tikās ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku Alekseju Stecu, ar Rēzeknes pilsētas domes deputātu un SIA “Olimpiskais centrs Rēzekne” vadītāju Vladimiru Bogdanovu, ar Rēzeknes pilsētas domes deputātiem Jāni Krišānu un Jāzepu Korsaku.

 

Trešdien, 10. maijā Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā tika organizēta vēl viena neformāla jauniešu tikšanās ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču un viņa kundzi Olgu Bartaševiču. Šīs tikšanās laikā Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs iesaistīja jauniešus gardo pelmeņu kulinārijas meistarklasē, kā arī dalījās ar to pagatavošanas recepti  un tās noslēpumiem ar jauniešiem.

 

Katrs jaunietis ar prieku un ieinteresētību iesaistījās pelmeņu pagatavošanā. Čakli strādājot un vēlāk apsēžoties pie kopīgā vakariņu galda, jauniešiem bija iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus. Jaunieši uzdeva vairākus jautājumus par jauniešu iespējām Rēzeknē, kā arī vēlējās uzzināt, kādā no sporta zālēm ir iespējams satikt domes priekšsēdētāju un vai ūdens ir silts atvērtajā peldbaseinā.

 

Paši jaunieši ir teikuši, ka “Man ļoti patika pavadīt laiku un iemācīties kaut ko jaunu ar Aleksandra Bartaševiča kungu. Mani pārsteidza tas, ka pilsētas mērs, kas patiesībā ir augsta amata cilvēks, var būt tik vienkāršs un aizrautīgs! Protams, es nekad nebiju gatavojis pelmeņus, tāpēc man šis process likās patiešām atraktīvs. Starp citu, arī labi garšoja!” – Arvis Arbidāns.

 

“Kulinārijas meistarklase kopā ar Aleksandru Bartaševiču, kurā kopā ar jauniešiem tika pagatavoti pelmeņi pēc viņa ģimenes receptes, deva iespēju komunicēt un pavadīt laiku neformālā gaisotnē un diskutēt par šobrīd Rēzeknē aktuālām tēmām. Paldies Rēzeknes domes priekšsēdētājam un viņa sievai Olgai Bartaševičai par lieliski pavadīto laiku.” – Elvita Ostrovska.

 

“Gatavojot pusdienas kopā ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču, jauniešiem bija iespēja iepazīt viņu no citas puses.  Gatavošanas laikā virtuvē valdīja ļoti patīkama un draudzīga gaisotne. Neviens netika atstāts malā un pastrādāt kopā ar priekšsēdētāja kungu paguva ikviens, kuram bija vēlme to darīt. Neizpalika arī diskusijas, jaunieši ar viesiem diskutēja par visdažādākajām tēmām, kā arī uzklausīja daudz gudru un noderīgu padomu no priekšsēdētāja puses.” – Kitija Cakule.

 

“Jauniešiem  tā bija lieliska iespēja iepazīsties ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju. Katram jaunietim šis pasākums likās aizraujošs, jo ne katru dienu ir iespēja gatavot pie viena galda ar pilsētas mēru. Prieks, ka pilsētas mērs ir tik atsaucīgs pret Rēzeknes jauniešiem.” – Līga Ivanova.

 

Arī Erasmus+ programmas Eiropas brīvprātīgā darba projekta “Friends with us” (līguma nr. 2016-2-LV02-KA105-001284) veicējs Jurijs Kidanovs sacerēja dzejoli veltītu meistarklasei ar priekšsēdētāju, kurš tika iemācīts visiem kulinārijas meistarklases jauniešiem un nolasīts priekšsēdētājam un viņa kundzei.

 

Šī tikšanās pulcināja vairāku Rēzeknes pilsētas skolu jauniešus, kas pārstāvēja Rēzeknes Valsts 1.ģimnāziju, Rēzeknes 5.vidusskolu, Rēzeknes 6.vidusskolu, Rēzeknes 3.vidusskolu, Rēzeknes tehnikumu, Rēzeknes valsts poļu ģimnāziju un Rēzeknes Katoļu vidusskolu.

 

Var droši teikt, ka jauniešiem šīs neformālās tikšanās ir palīdzējušas iepazīt lēmumu pieņēmējus nevis kā deputātus, bet gan kā cilvēkus, uzzināt par viņu hobijiem un interesēm, kā arī pārrunāt sev interesējošus jautājumus.

 

Vēlamies pateikties visiem Rēzeknes pilsētas domes deputātiem par atsaucību un jauniešiem par aktīvu iesaistīšanos. Un tiekamies jau šī gada 18.maijā uz līdzdalības pasākumu “Saldējums ar lielajiem”, kas notiks Rēzeknes pilsētas domes lielajā zālē plkst. 14:00.

 

Informāciju sagatavoja ARPC “Zeimuļs” jaunatnes darbiniece Dana Pavļukeviča

 

12.05.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums