Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Māmiņu Lielā pastaiga Rēzeknē aizvadīta jau 10. reizi  

 

Svētdien, 12. maijā, Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā notika Māmiņu kluba desmitā, jubilejas Lielā pastaiga. Tradīcija pulcēties kopā, lai iepazītos un sadraudzētos, izveidojās tieši pirms desmit gadiem, kad pēc Rīgas Māmiņu kluba pārstāvju iniciatīvas šis pasākums tika sarīkots visā Latvijā, dažādās pilsētās vienā dienā un tajā pašā laikā.

 

Tieši šis pasākums sekmēja Māmiņu kluba dibināšanu Rēzeknē. Arī šogad Māmiņu klubs organizēja šo tikšanos maija otrajā svētdienā, kad Latvijā tiek atzīmēta Mātes diena. Šajā dienā visi apsveikumi un pateicības vārdi bija veltīti māmiņām, savukārt pavasarīgi siltais laiks, ziedi un dāvanas, sirsnīgie smaidi un siltie apsveikuma vārdi bija brīnišķīgs papildinājums svētku noskaņojumam.

 

Tomēr galvenā dāvana mīļajām māmiņām bija bērnu koncerts, viņi bija sagatavojuši radošus priekšnesumus un jaukus novēlējumus. PII “Namiņš” mazie audzēkņi nodziedāja mammām  dziesmu un parādīja deju ar vingrošanas elementiem, deju studijas “Stoptime” un ARPC “Zeimuļs” moderno deju pulciņa dalībnieki demonstrēja vairākus jautrus un draiskus deju numurus, Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas sagatavošanas grupiņas audzēkņi dāvināja aizkustinošu dziesmu par māmiņu, Zanes Ludboržas Mūzikas skolas 1. klases skolnieks Vladimirs Lavrentjevs ar akordeonu nospēlēja mammām dažas kompozīcijas, savukārt Vanesa Volkova, Mihails Tretjaks un Poļina Ševireva uzstājās ar mīļiem un sirsnīgiem dzejoļiem. Katrs bērns savā apsveikumā ielika visu savu mīlestību pret māmiņu. Bija ļoti patīkami vērot māmiņu labestīgos smaidus. Tāpat mammas iepriecināja 13. Saeimas deputāta Ivana Ribakova dāvinātie ziedi un siltie apsveikuma vārdi.

 

Šajā dienā mazajiem bija iespēja piedalīties radošajās darbnīcās un savām rokām uzmeistarot dāvanas māmiņām, kā arī kopā ar vecākiem spēlēt jautras spēles un piedalīties konkursos, pazīmēt ar krītiem uz asfalta, uztaisīt ģimenes foto, doties rotaļās ar multfilmu varoņiem, kārtīgi izlēkāties uz batuta, piedalīties loterijā un dažādos projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu organizēšana Rēzeknes pilsētā” aktivitātēs. Aktīvākie bērni saņēma saldas balvas, katra ģimene – piemiņas suvenīru.

 

Tradicionāli svētku turpinājumā visi devās Lielajā pastaigā pa parku, tās noslēgumā mammas, tēti un mazuļi visi kopā izveidoja dāvanu māmiņām – skaistu puķu dobi saules veidolā. Svētki izdevās godam!

 

Pateicamies visiem Lielās pastaigas dalībniekiem, tikšanās vadītājai Inārai Pavlovskai, Rēzeknes pilsētas domei, pašvaldības aģentūrai “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs”, ARPC “Zeimuļs”, Kultūras un atpūtas parka darbiniekiem, kafejnīcas “Vēsma” vadītājiem Diānai un Jaroslavam Volkoviem, fotogrāfam Aleksandram Maļkovam (“Art Studio “PhotoWorld””), izklaides centram “Vinni Centrs”, sporta biedrībai “SEDNA”, mūziķim Intam Salmiņam, animatorei Marinai Bikovai un visiem, kuri palīdzēja pasākuma organizācijā un rīkošanā. Vēlreiz no visas sirds sveicam visas mammas un vecmammas svētkos!

 

Foto un video pieejami vietnē www.sirokez.lv, paldies Aleksandram Meškovskim.

 

Biedrība “Rēzeknes Māmiņu klubs”

 

 

21.05.2019.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums