Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Latgales Reģionā labo darbu festivāls Rēzeknē!

2018. gada 12. oktobrī plkst. 12.30 Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā“ Zeimuļs” notiks pasākums – “Labo darbu gadatirgus”. Festivāla ietvaros aktīvākie labo darbu veicēji Latgalē demonstrēs savu veikumu un iepazīsies ar citu sniegumu. Pasākuma noslēgumā Rēzeknes pilsētas Kultūras namā festivāla dalībnieki piedalīsies Jauniešu muzikālajā parādē “ Manc Akorc”, kas šogad par godu Latvijas simtgadei priecēs ar latviešu autoru dziesmām un skaņdarbiem latviešu valodā.

 

Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar pilsētu pašvaldību izglītības iestādēm, ekspertiem un nevalstiskajām organizācijām rīko Latvijas valsts simtgadei veltītu pasākumu “Pilsoniskās līdzdalības un labo darbu maratons” ar nosaukumu “Labo darbu gadatirgus”. Festivāls notiek visos Latvijas reģionos – Vidzemē, Latgalē, Kurzemē, Rīgā un arī Zemgalē.

 

Festivāla mērķis ir sekmēt bērnu un jauniešu piederību savai skolai, vietējai kopienai un valstij, veicināt viņu pilsonisko līdzdalību, patstāvību, atbildību un piedalīšanos valsts simtgades svinēšanā un Latvijas valstiskuma stiprināšanā.

 

Pasākuma ietvaros 42 skolēnu komandas no Latgales reģiona piedalīsies labo darbu gadatirgū, kura laikā prezentēs kompetentiem ekspertiem savu veikumu. Pasākumā  laikā būs iespēja parādīt savu devumu, prezentējot iepriekš paveiktos labos darbus, kā arī gūt ieskatu un novērtēt citu devumu, darot labos darbus. Festivāla laikā notiks radošās darbnīcas un meistarklases, festivālā arī iedvesmotājiem būs iespēja tikties pie apaļā galda, lai apspriestu labo darbu īstenošanu izglītības iestādēs, vietējās kopienās, kā arī iespējas turpināt šo iniciatīvu, risinot galvenās problēmas un motivējot jauniešus dalībai dažādās aktivitātēs.

 

Pēc pasākuma eksperti un citas komandas balsojumā piešķirs nominācijas, kā arī noteiks aktīvākos apmeklētājus un pasniegs viņiem pārsteiguma balvas.

 

Jauniešiem tiks sniegta iespēja visiem kopā paveikt arī īpašo labo kopdarbu – iepriecināt bērnu sociālo pakalpojumu centra un pensionāru sociālo pakalpojumu centra klientus sagatavojot laba vēlējumu kartiņas un koncertā laikā vienoties dziesmā un dziedot kopā noslēguma dziesmu.

 

Labo Darbu festivals Rezekne 2018.plans

 

MansAkords2018

Informāciju sagatavoja: Jaunatnes lietu speciāliste  Eleonora Ivanova

 

 

08.10.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums