Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Latgales jauni šahisti pulcējas centrā „Zeimuļs”

Piektdien, 13 oktobrī, mūsu radošā centra aktu zālē norisinājās „prāta kaujas” pie rūtainajiem galdiņiem. Uz tradicionālo Latgales jauno šaha amatieru čempionātu ieradās 59 skolēni no Daugavpils, Rēzeknes, Jēkabpils, Maltas un Tilžas. Turnīrs ir „pierakstījies” centrā „Zeimuļs” kopš tā dibināšanas dienas 2014.gada rudenī. Tika nodrošināta rezultātu tiešā translācija interneta vietnē www.chess-results.com

 

Vecākā grupā (U19/Open) pieteikto neliela skaita dēļ spēlēja kopā ar vidējo grupu (U15) ar atsevišķu vērtējumu, bet jaunāko grupu (U10) gan nācās dalīt divās apakšgrupās.

 

Par Latgales čempionu starp amatieriem vecākajā grupā kļuva Juris Siliņš (5,5 punkti) no Rēzeknes, vicečempions – daugavpilietis Jegors Ļeonovs (4 p.), bronza Dāvim Višņakovam no Tilžas (3 p.). Labākā meitene – Vita Petrova no Daugavpils (5 p.)

 

Vidējā grupā Latgales čempione  Anna Kazmerika no Rēzeknes kopvērtējumā ar absolūtu rezultātu, 7 uzvaras septiņās spēlēs, apdzina gan visus zēnus no savas grupas, gan vecākus dalībniekus. Meiteņu sudrabs Lainei Kupčai no Tilžas (3 p.), trešā – Žasmina Kadirova no Maltas (2 p.). Zēnu konkurencē čempiona titulu izcīnīja rēzeknietis Romans Nazarovs (5,5 p.), vicečempiona tituls maltietim Jānim Gudrikam (5 p.), trešajā vietā Tihons Sigajevs no Rēzeknes (4 p.).

 

Jaunākajā grupā 2.-3.sporta klašu kategorijā pirmā vieta daugavpilietim Timofejam Macukam (5 p.), otrais labākais – Renārs Petrovs no Jēkabpils (4,5 p.), trešais – rēzeknietis Aleksejs Bikovs (4 p.). Labākā starp meitenēm Jekaterina Smirnova (6 p.), otrajā vietā Kristīne Gruznova (5 p.), abas meitenes ir Maltas pārstāves, trešā – Alise Klidziņa no Jēkabpils (4 p.).

 

Visbeidzot,  4. sporta klašu un iesācēju grupā 22 šahistu konkurencē labākais starp zēniem (arī kopvērtējumā) bija 7-gadīgais Rainers Lapiņš no Jēkabpils (6,5 punkti no 7). Sudraba medaļa daugavpilietim Raimondam Jakubsevičum (6 p.), bronza – Vjačeslavam Kirilovam no Maltas (5 p.). Labākā meitene – 8 gadus jauna jēkabpiliete Ruta Midega (4 p.), otrā labākā – Žanete Kluša no ARPC „Zeimuļs” (3 p.), trešajā vietā Līga Elīza Normante no Tilžas.

 

Visi godalgoto vietu ieguvēji saņēma centra medaļas, diplomus un vērtīgas balvas. Gaidīsim šahistus arī nākamgad!

 

Zemāk medaļu sadalījums.

Organizācija Zelts Sudrabs Bronza
Rēzeknes novada BJSS 1 2 2
Rēzeknes pilsētas BJSS 3 1
Jēkabpils Sporta skola 2 1 1
Daugava Chess (Daugavpils) 2 2
Tilžas vidusskola 1 2
ARPC „Zeimuļs” 1
Rēzekne (individuāli) 1

 

 

Sacensību galvenais tiesnesis,

ARPC interešu izglītības skolotājs,

Rēzeknes BJSS šaha treneris

Aleksandrs Vasiļkovs

16.10.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums