Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Jauniešu piedzīvojums Čehijā

Rēzeknes pilsētas pašvaldības  iestāde „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs „Zeimuļs”” vairākus gadus sadarbojas ar Čehijas sporta organizāciju “ Česka unie sportu” .Šajā gadā jauniešiem arī bija iespēja 10 dienu laikā piedalīties nometnē „Let’s enjoy and protect the green gym”.

 

Mūsu nelielā komanda 26.jūlijā uzsāka savu aizraujošo piedzīvojumu sporta nometnē. Tomēr gatavošanās nometnei sākās jau ilgi pirms tam – mēs rūpīgi gatavojām priekšnesumu nacionālajam vakaram, domājām, kādus cienastus ņemt līdzi, kas atspoguļo Latvijas virtuvi, kā arī mēģinājām dziesmas nometnes oficiālajai atklāšanai, kas notika pilī. Tiesa, nometnes sākumā visi bija kautrīgi, uztraucās par to, kas mūs gaidīs nākamās desmit dienas.

 

Pirmajā vakarā, pēc atpūtas no mūsu garā ceļa, mums bija iespēja iepazīties ar citiem dalībniekiem no Lietuvas, Vācijas, Polijas, Ungārijas un, protams, arī no Čehijas. Jau tad mēs ieguvām jaunus draugus un arī satikām paziņas, ar kuriem ciešāku kontaktu nodibinājām pēc tam.

 

Ikdienas programma nometnē bija pilna ar dažādiem pasākumiem un nodarbībām,kurās labprāt piedalījāmies.Mūsu rīts vienmēr sākās enerģiski ar jautrām dejām,kuras mācija sporta līderi Damians un Mirijama. Nākamajās dienās, mūs sadalīja darba grupās- mediju, mūzikas, sporta, orientēšanās un “Treehuggers” (apkārtnes uzkopšanas un ekoloģijas) grupās. Katrai grupai bija savs uzdevums, kas jāizpilda- piemēram, orientēšanās grupa gatavoja aktivitātes- gan orientēšanos mežā, gan arī Rychnov nad Knežnou parkā. Nometnes laikā mēs ne tikai nodarbojāmies ar sporta aktivitātēm, piemēram, rīkojot un piedaloties mūsu Olimpiskajās spēlēs, bet arī rīkojām nacionālos vakarus, kurā katra valsts sevi prezentēja. Mēs attēlojām mītu par Rēzeknes Rozi. Čehu komanda rīkoja ēdienu gatavošanas sacensības, grupa no Lietuvas iemācija mūs par lidmašīnu Lituanica un tās pilotiem, Vācija- savas tradicionālās kāzas un Ungārija aizraujošo piedzīvojumu džungļos.

 

Mūsu laiks nometnē arī bija piepildīts ar daudziem pārgājieniem un ceļojumiem. Viesojāmies  Adršpach klintīs, šī vieta mūs priecēja ne tikai ar savu skaistumu, bet arī ar to, ka tieši šajā vietā tika uzņemti daži kadri no Nārnijas Hronikas filmām. Apskatījām arī skaisto Nové Město nad Metují vecpilsētu. Braucām uz Orlicke Hory, kas atrodas pie Polijas robežas. Mums tika dota iespēja apciemot vienu no visskaistākajām Eiropas pilsētām- Prāgu, kuru mēs iepazinām, izpildot dažādus uzdevumus.

 

Noslēguma ceremonijā katra darba grupa prezentēja savu paveikto darbu 10 dienu laikā, kā arī tika veikts vispārējs projekta vērtējums un vēlāk tika rīkota noslēguma balle retro stilā, kuru visi dalībnieki ļoti izbaudīja un bija apmierināti.

 

Mūsu komandai ļoti patika šī nometne un tās dotās iespējas- mēs ieguvām daudz jaunus draugus, attīstijām savu fizisko formu, iepazinām čehu tradicionālos ēdienus un dabu. Mēs esam ļoti pateicīgi par to,ka mēs tikām šajā projektā! Ceram,ka arī nākošreiz mums būs iespēja braukt uz līdzīgu nometni un pavadīt laiku labā kompānijā.

 

„Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs ” Rēzeknes pilsētas Jauniešu domes ielūdz jauniešus aktīvi piedalīties pilsētas dzīvē, ietekmēt to, kas tev apkārt! Gaidām jaunus dalībniekus Jauniešu domē jau septembrī! Kas to lai zina, varbūt tieši tu būsi tas, kurš brauks uz nometni nākošgad!

 

Jauniešu domes dalībnieces: Elizabete Gorbunova un Paula Aleksandra Pūre

 

 

23.08.2016.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums